ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - İslam alemi bir bayramı daha geride bıraktı. Tüm dünya ile birlikte Van’da da Kurban Bayramı’nda kurbanlar kesildi, kazanlar pişti, fakir fukara et ile buluştu. Bayramı bayram yapan paylaşımlar aralıksız sürerken paylaşımın en güzel fotoğraflarından biri Van’da çekildi. Türkiye’nin dört köşesinden gelen bayram güzellikleri içerisinden sıyrılan ve Türkiye’nin en çok konuşulan manzarası olan kurban paylaşımı Özalp ilçesi Kalecik Köyü/Mahallesi’nde yaşandı. Köylüler örnek bir adeti hayata geçirirken köydeki paylaşım duygusu takdir aldı. Kalecik köyünde kurbanlarını ortak bir alanda kesen ve köydeki herkese eşit paylaştıran o köydeki vatandaşların geleneği alkış aldı.

 

Van'ın Özalp İlçesinde bulunan Kalecik Köyü her kurban bayramında örnek bir davranışa sahne oluyor. Köyde kesilen kurbanlar tüm köye eşit bir şekilde dağıtılıyor.

 

Van'ın Özalp İlçesindeki Kalecik köyü 2002'den bu yana örnek bir davranışa sahne oluyor. 90 haneli Kalecik Köyünde bulunan köylüler de durumu iyi olanlar kurbanlarını ortak bir alanda kestikten sonra, eşit bir şekilde tartıyor. Tartılan kurban Eti tüm köye, kişi başına 1,5 kilo düşecek şekilde dağıtılıyor.

 

 

KURBAN ETİ ORTAK HAVUZDA TOPLANIYOR!

Yaptıkları örnek davranışı anlatan köy Muhtarı Yılmaz Sarım, kurban bayramında kesilen etleri ortak bir havuzda topladıklarını söyledi. Sarım, "Bu Bayram 55 koyun kestik. 90 hanelik köyde 35 hanenin durumu iyi olmadığı için kurban kesemedi." Diye konuştu.

 

GELENEK OLSUN İSTİYORLAR

Sarım, toplanan kurban etini tüm köye yetecek şekilde tartıp herkese dağıttıklarını ifade ederek, "Biz bunu gelenek haline getirmek istiyoruz. Gelenek olsun ki çevredeki tüm köylerde örnek alsın. Biz böylece kimsenin gözü arkada kalmasın istedik. 2002'den bu yana devam eden bu geleneği, gelecekteki kuşaklara da aktarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben köy muhtarı olarak bunu devam ettireceğim." Dedi.

Editör: TE Bilisim