Van’da kadınlar KJA öncülüğünde yaptıkları basın açıklamasıyla son zamanlarda kadınlara yönelik artan polis şiddetini protesto etti.

 

Van’da son zamanlarda DBP ve HDP’li kadın çalışanlara yönelik artan gözaltı ve tutuklamalar Fegiyê Teyran parkında düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi. Basın açıklamasına HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, HDP-DBP İl Yöneticileri,  İlçe Belediye Eş Başkanları, Barış Anneleri insiyatifi ve KJA  aktivistleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan DBP Van İl Yöneticisi Alev Taş, “Hepinizin bildiği gibi 7 Haziran seçimlerinde ağır bir hezimete uğrayan ve Saltanat hayallerini gerçekleştiremeyen AKP hükümeti ve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu nedenle halklarımızı cezalandırmak ve seçimlerin sonucunda ortaya çıkan özgürlük umutlarını yok etmek için ülkemizi ve halklarımızı ağır bir savaş sürecinin içine sürükledi. 3 ayda yaklaşık bin kişi hayatını yitirirken, Cizre, Gewer, Silopi ve  Varto gibi birçok ilçemiz yangın yerine döndü. 7 Haziran seçimlerinden önce ‘Analar ağlamasın’ diye oy isteyen AKP hükümeti istediği sonuçları alamayınca anaları ağlatmaya karar verdi. Kürt hareketinin tek taraflı ateşkes ilanı bile AKP hükümetini durdurmaya yetmedi. Suruç ve Ankara katliamları AKP’nin kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koydu.” Dedi.

 

Taş açıklamasında, “Özel savaş konseptinin çapını büyüten AKP hükümetinin bu süreçte en önemli hedefi ise kadınlar oldu. Sırasıyla Edremit Belediye Eşbaşkanımız Sevil Rojbin Çetin, Özalp Belediye Eş Başkanımız Handan Bağcı ve son olarak Erciş Belediye Eş Başkanımız Diba Keskin tutuklanırken, İpekyolu Belediye Eş Başkanımız Aygül Bidav’da görevinden alındı.  AKP hükümeti halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarını tutukladığı yetmiyormuş gibi şimdi de Özalp Belediye Eş Başkanımız Handan Bağcı’yı Erzurum Oltu cezaevinde bulunan adli tutukluların içine gönderdi. Kadın parti çalışanlarımız Gürpınar yolunda indirilerek yere yatırılarak kendilerine işkence yapıldı. 21 Ekim günü en demokratik hak olan basın açıklamasını yapmak isteyen ve aralarında HDP Van İl Eş Başkanı Derya Havya ile HDP Milletvekili adayı Yeliz Zozan Yıldırım’ında bulunduğu birçok kadın arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı.” Diye konuştu.

 

AK Parti’nin son aylarda tamamen Kürt Kadın Hareketine yönelik bir saldırı konseptini devreye koyduğunu dile getiren Taş, “ Nokta dergisinin yayınladığı günlüklerde HDP’li kadınların çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen AKP’lilerin yeni dönemde tamamen kadınları hedef aldığını ve son yaşadıklarımızın da bununla ilgili olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar asla sonuç alamayacaklar. Halkımızın iradesini yok sayan AKP hükümetinin artık hiçbir meşruiyeti kalmadı. Adeta bir panik-atak halini yaşayan Erdoğan ve onun geçici hükümetinin Başbakanı şimdi de halkı beyaz toroslarla tehdit etti. Halkımıza ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışan bu kirli zihniyet 1 Kasım seçimlerinde kadınlardan gereken cevabı mutlaka alacaktır. AK Parti hükümetinin özellikle kadınlara yönelik başlattığı bu saldırı politikalarını bir kez daha kınıyor ve bu politikalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Şunu çok iyi bilsinler ki, biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizin toroslarınız, TOMA’larınız, panzerleriniz, silahlarınız varsa bizimde uzun yıllara dayanan bir mücadele gücümüz, örgütlü kadınlarımız ve halkımız var.” Dedi.

Editör: TE Bilisim