Van’ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, evleri yanan engelli aileye geçimlerini sağladıkları dikiş makinelerinden alarak, yeni ev için de çalışma başlattı.


Geçtiğimiz mart ayında yetim ve engelli dört kız kardeşin oturdukları ev ile geçimlerini sağladıkları dikiş makineleri çıkan yangında kül olmuştu. Bedensel engelli ev sahibi Asiye Güner ile zihinsel engelli üç kız kardeşine Kaymakam Öztürk sahip çıktı. Aileye yeni bir evin yapımı için çalışma başlatan Öztürk, yangında kullanılamaz hale gelen dikiş nakış makinelerini de aldı. 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gökhan Karaman, satın alınan yeni makineleri bedensel engelli Asiye Güner’e teslim etti. İki metrekarelik dükkanında teslim aldığı yardımlara çok sevinen Asiye Güner, “28 Mart’ta evimiz yandı. Çok perişan olduk. Ekmek teknemdi. Allah Kaymakam Bey’den razı olsun, bizim ziyaretimize geldi. Kaymakam Bey, bana yeni dikiş makineleri aldı. Allah ondan razı olsun, bizlere sahip çıktı. Ev için de bize destek verecekler. Bize sahip çıktı, Allah ondan razı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim