Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Altınokta Körler Derneği, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyelerinden oluşan bir heyet Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’yı makamında ziyaret etti.

 

Heyet adına konuşan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, eş başkanlara kendilerini kabul ettiklerinden dolayı teşekkür etti. Van’da bulunan engelli dernekleri olarak Büyükşehir Belediyesi’ne engelli vatandaşlar için yaptıkları hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Baykara, belediyelerin yaptıkları çalışmalar ile yaşamlarını kolaylaştırdığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kent geneli ve ilçelerde yeni aldığı otobüslerde engelli bireylerin düşünülerek tasarlanması kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Baykara, yine çarşı merkezinde bulunan kaldırımlara engelliler için yapılan engelli rampası, trafik ışıklarında başlatılan seslendirme uygulaması ve yaya geçitlerinde kullanılan sarı şeritlerden dolayı teşekkür etti. Yapılan hizmetlerin engelli bireyler için olumlu ve takdire şayan çalışmalar olduğunu aktaran Baykara, bu tür hizmetlerin yaşamın tüm alanlarında hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

 

Heyeti başkanlık makamında ağırlayan Eş Başkan Çoban ve Kaya, yapılan ziyaretten dolayı heyet üyelerine teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak toplumda yaşayan engelli bireyleri önemsediklerini, bu doğrultuda engelli yurttaşların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim