Depremde hasar gören Van Valiliği binası güçlendirmesi tamamlanırken binada birçok yenilik yapıldı. Daha önce engelliler için büyük sıkıntı olan valilik binası güçlendirme ile engelli asansörüne kavuştu. Engellilerin rahat bir şekilde valilik makamına çıkması için kurulan engelli asansörü engellileri mutlu edecek. Kurulan asansör engellileri mutlu ederken valilik binası yanında bulunan engelli rampasının araç parkları yüzünden engellilere zorluk çıkardığı ise dikkatlerden kaçmadı.

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından birçok kamu kurumuna ait bina hasar görmüş bazıları yıkılırken bazıları ise güçlendirildi. Hasar gören kamu kurum binalarından biri de Van Valiliğine ait valilik binası. Bina 2011 yılında yaşanan depremlerde hasar görmüş ve güçlendirilmesine karar verilmişti. Güçlendirilmesi tamamlanan Valilik binası yeniden hizmete açılırken binada birçok yenilikte getirildi. Bu yeniliklerden en önemlisi yıllardır engellilerin sıkıntı yaşadığı engelli asansörüydü. Binanın güçlendirilmesine karar verilirken bir yenilik eklenerek engelli asansörü kurulmasına karar verildi. Daha önce Valilik makamına çıkmak isteyen engelliler artık rahat bir şekilde Valilik makamına çıkabilecek. Valilik binasındaki bu yenilik engellileri mutlu ederken engelliler bu kez de engelli rampasının önünün araç parkları nedeniyle kapatılmasından dolayı dertli.

2009’DAN BU YANA BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ

2009 yılında da gündeme gelen Valilik engelli rampası haber konusu olmuş dönemin Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan tarafından yalanlanmıştı. Gazetecilerin o günde engellilere ait rampanın önünün araçlar tarafından kapatıldığını söylemesine rağmen halen bu soruna çözüm bulunamadı. 2009 yılından bu yana engelliler için büyük sorun olan engelli rampası Valilik binasının yan tarafında bulunması ve araç parkları nedeniyle önünün kapatılması engellilerin sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

ENGELLİ RAMPASINI BULMAK İÇİN DEDEKTİF LAZIM

Valilik binasında engelliler için yenilikler düşünülürken engelli rampasının 2009 yılından engelliler için sorun olmaya devam ediyor. Rampanın binanın yan tarafından yani görünmez bir yerde olması engelliler için sorun oluştururken araç parkları yüzünden ise engelliler burayı kullanamıyor.


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim