Şırnak’ta geçen yıl hendek ve barikatların kaldırılması için başlatılan sokağa çıkma yasağı sırasında Van'a göç eden yüzde 93 engelli Abdulmecit Külter'e akülü tekerlekli sandalyesi iade edildi. 

Şırnak’lı bir çocuk babası Abdulmecit Külter, 2004 yılında geçirdiği trafik kazasında felç kaldı. Daha sonra İstanbul'un Şişli İlçesi'nin dönemin Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından kendisine tekerlekli sandalye verildi. Külter, 2016 yılına kadar da bu tekerlekli sandalyeyi kullandı. Külter ailesi, Şırnak'ta 2016 yılında başlatılan sokağa çıkma yasağı ile birlikte Van'a göç etmek zorunda kaldı. Külter, Van'a geldikten sonra elindeki raporla birlikte Van Büyükşehir Belediyesi'ne gidip başvuruda bulundu. Bunun üzerine de Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ay önce kendisine akülü tekerlekli sandalye verildi.

 
TAMİR İÇİN ALMIŞLAR

Kayyum atanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri 1.5 ay önce Külter'in evine giderek, akülü tekerlekli sandalyeyi geri aldı. Külter, çaresiz bir şekilde beklerken, Büyükşehir Belediyesi ise sandalyenin tamir edilmek için geri alındığını söyledi. Külter, “Akülü tekerlekli sandalyem 1.5 ay önce zabıtalar tarafından gerekçe gösterilmeden alındı. Sonra tamir edilmek üzere alındığını söylediler. Benim aracımın tamire ihtiyacı yoktu. 15 gün önce getirip geri verdiler. Aracımın akülerini de yenilediler. Şimdi onlara duacıyım.” Dedi.
HDP'li Milletvekilleri de geçen ay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bunu Meclis gündemine getirmişti.


ŞEHRİVAN HABER: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim