Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilere yönelik bir dizi etkinlik düzenledi. Engelli STK’ların Vali İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaretiyle başlayan etkinlikler, Şişli Öğretmenevindeki programla devam etti.

 

Programda, görme engellilerin müzik dinletisi, günün anlam ve önemine istinaden yapılan konuşma, şiir dinletisi ve işitme engelliler tarafından sergilenen skeç, konuklar tarafından beğeniyle takip edilirken, ayrıca “Engelli Hakları ve Engellilerin Yaşadığı Sorunlar” konulu panel gerçekleştirildi. Şişli Öğretmenevi’ndeki programda engelli vatandaşlara, Vali İbrahim Taşyapan’ın da katılımıyla, SODES tarafından yürütülen “Engelsiz Teknoloji ve Eğitim Merkezi Projesi” kapsamında tekerlekli sandalye, seyyar klozet, beyaz baston ve havalı yatak dağıtıldı.

 

Programı takiben verilen öğle yemeğinde engellilere hitaben bir konuşma yapan Vali Taşyapan, engellerin önce zihinde aşılması gerektiğini vurgulayarak, “Zihinde kaldırılan engellerin ardından kalan engellerin kaldırılması için gereken çalışmaları da bizler yapacağız.  Sonrasında hayatınızı doya doya, toplumun içine gire gire özgür bireyler olarak sürdüreceksiniz. Sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim” diye konuştu. Programa Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra, İl Milli eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, kamu kurum ve kuruluş amirleri, engelliler ve aileleri katıldı.

 

 Vali İbrahim Taşyapan, öğleden sonra ise engelli derneklerini ziyaret etti. İlk olarak, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne giden Vali Taşyapan, daha sonra Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne geçti. Derneklerde engelli sporcularla bir süre sohbet eden Vali Taşyapan’a, engelli sporcular da ziyaretten duydukları memnuniyeti iletti. Günün son etkinliği ise Yatılı Bölge Okulu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından organize edilen tekerlikle sandalye basketbol maçında, bedensel engellilerden oluşan takımla, Vali İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve YYÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Zeki Taştan’dan oluşan takım karşı karşıya geldi. Eğlenceli anlara sahne olan maçın ardından protokol üyeleri engelli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim