Anne ve babasına oto yıkamada çalışarak elde ettiği parayla bakan engelli sporcu Süleyman Erdoğan, 2002 yılında başladığı tekvandoda elde ettiği başarılarla Türkiye'nin gurur kaynağı oluyor.

Van'da doğuştan sol kolu dirsekten olmayan Süleyman Erdoğan, bunun bir engel olamayacağını, hayatta ve şampiyonalarda elde ettiği başarılarla gösteriyor. Hayatını oto yıkamacıda çalışarak kazanan Erdoğan, 2002 yılında tanıştığı tekvando sporunda muhteşem bir performans sergileyerek, Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceler kazandı. Erdoğan, 2009 yılında mili takım bünyesinde Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yapılan dünya şampiyonasında, 11 Mayıs 2010 tarihinde Rusya'nın St. Petersburg şehrinde yapılan Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda, Kasım 2014'de Antalya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yine Rusya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda dördüncülükler almayı başardı.

26 Mayıs 2014 tarihinde Paralimpik Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonluğunu elde eden ve 5 yıldır Türkiye Paralimpik Tekvando Milli Takım kadrosunda yer alan Erdoğan, şimdi şubat ayında yapılacak uluslararası turnuvaya hazırlanıyor. Erdoğan, yaptığı açıklamada, sol kolunun dirsekten itibaren olmadığını ancak bunu bir sınav olarak gördüğünü belirterek, tekvandoda ise kendisi gibi engelleri teşvik ederek evden çıkmalarını sağlamayı amaç edindiğini söyledi. Başarılarının devam edebilmesi için çok çalışması gerektiğini ancak kendisi gibi zor durumda olan sporculara destek verilmesi gerektiğini aktaran Erdoğan, "Başarının sırrı devamlılıktır. İnsanoğlunun isteyip de başaramadığı bir şey yoktur. Biz de başarabilecek imkanlara, hocalara sahibiz. Günlük 3-4 saatlik bir çalışmayla dünya ve Avrupa'da bir başarı elde edebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

AİLESİNE OTO YIKAYARAK BAKIYOR

Erdoğan, antrenman için her türlü imkana sahip olduğunu ancak işsizlik nedeniyle oto yıkamada çalışmak zorunda kaldığını anlatarak, ailesinin geçimini buradan elde ettiği parayla sağladığını dile getirdi.

Sabah erken saatlerde oto yıkamacıya geldiğini, elinden geldiği kadar araç yıkadıktan sonra buradan antrenman için Ferdi Sporlar Merkezi'ne gittiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Oto yıkama da benim için zor olmasına rağmen çok şükür yapabiliyorum. İnsanoğlunun isteyip de yapamayacağı bir şey yok. Önemli olan helal yoldan ilerlemeye gayret göstermek. Benim ileriye dönük projelerim, hayallerim var. İldeki engelli sporcuları bulmak ve yetiştirmek istiyorum. Engelsiz bir hayata onlarla devam edelim. Kol ve benzeri eksiklikler bize engel değil, engel beyinde biter. Şu an evin tek çalışanı benim. Annem ve babamla yaşıyorum. Babam hasta ve nefes darlığı nedeniyle tedavi görüyor. Yıllarca çobanlık yaparak bizi büyüttü. Şimdi ben elimden geldiği kadarıyla bakmaya çalışıyorum. Onların duaları sayesinde başarılı oluyorum. Hayalim, aileme, çevreme ve ülkeme hayırlı, faydalı biri olmak. Dışarıda bizi görüp spora teşvik etmek istediğim, özellikle de engelli insanlar var. Onlara engellerinin kesinlikle spora engel olmadığını söylemek istiyorum."

Editör: TE Bilisim