AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas ile AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın İpekyolu Belediyesince engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama daha çok katılması amacıyla açılan Engelsiz Kafe'yi ziyaret etti.

 

Belediye hizmet binasının alt katında açılan ve 20 engellinin istihdam edildiği Engelsiz Kafe, siyasileri ağırladı.

 

AK Parti Van milletvekilleri Kartal, Arvas ve AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Engelsiz Kafe'yi ziyaret ederek, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk'ün ev sahipliğinde kahvaltı yaptı. 

 

 

 

 

 

Engelsiz Kafe'de yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Türkmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevlendirme yapılan belediyelerin Van'da çok aktif ve yoğun çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Türkmenoğlu, görevlendirme yapılan belediyelerin alt ve üstyapı anlamında çok önemli hizmetlerin yanında sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Burada çok farklı, anlamlı bir mekan dizayn edilmiş. Burası engelli kardeşlerimizin açmış olduğu bir kafe. Bu kafede engelli kardeşlerimiz kendileri de istihdam edilirken diğer taraftan da kendi el becerileriyle hünerleriyle kafeterya açmışlar. Bu kafeteryada değerli milletvekillerimizle kaymakamımızla bir araya geldik. Belediyenin organizatörlüğünde, finansal desteğiyle kardeşlerimiz burada istihdam edilmekte. Her insan engelli adayıdır. Engelliler bizim hayatımızın bir parçasıdır. Asla bu gözardı edilemez. Onun için bu kafede olmaktan çok büyük bir keyif aldık. Onlarla olan gönül bağımız asla kopmayacak. Sık sık bu kafeyi ziyaret edeceğiz. Vanlıların da bu kafeye gelmesini arzu ediyoruz."

 

 

 

Türkmenoğlu, burada engellilerin ürettiği birbirinden güzel eserleri de Türkiye'nin her yerindeki bürokratik kesimlere hediye olarak gönderip bir farkındalık oluşturacaklarını söyledi. 

Kaymakam Öztürk de Engelsiz Kafe'ye destek amacıyla düzenlenen programa katılan milletvekilleri Arvas ve Kartal ile AK Parti İl Başkanı Türkmenoğlu'ne teşekkür ederek, Van'da engelleri hep birlikte aşacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim