Van Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu ile Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği işbirliğinde “Engelsiz Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

 

Engelsiz Kariyer Günleri programı kapsamında engeliler ile iş adamları bir araya gelerek, işgücü kaynağı oluşturulması noktasında tüm katılımcıların CV’leri hazırlanarak, becerileri ve almış oldukları eğitimler ve sertifikalar hakkında bilgi toplandı. Programda açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen, amaçlarının engellilerin iş hayatına entegresini sağlamak üzere bir temel atmak olduğunu kaydederek, güçlü bir iletişimle her şeyden önce engellilerle ilgili bilgi sahibi olmayı hedeflediklerini belirti.

 

Görmen, “Amacımız yetenekli arkadaşlarımızı cesaretlendirmek, onların iş hayatında rol alabileceklerini htirmektir. Ayrıca burada bulunan iş adamlarımız mutlaka sizlerin CV’lerine bakarak kendi yapmış oldukları işlerde sizleri değerlendirecektir. Engelsiz Kariyer Günleri programımızın ikincisini en kısa zamanda yapacağız. Bu sürede CV’lerini almış olduğumuzu arkadaşların verilerini bir datada toplayarak, iş adamlarımızın odamızdan bu bilgilere ulaşmasını sağlayacağız” dedi. Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Başkanı Filiz Yörükoğlu ve Van TSO Meclis Üyesi Yusuf Konak da birer konuşma yaparak, bu programın çok kıymetli olduğunu belirterek, tüm iş dünyasının engelli istihdamına önem vermesi gerektiğini dile getirildiler.

 

Programa Van TSO Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Van TSO Meclis Üyesi E. Görsel Görmen, Meclis Başkan Yardımcısı Erdal Çakar, Meclis Üyeleri Yusuf Konak, M. Fazil Kaplan, Ekrem Baytar. Genç Girişimciler Kurulu Başkan yardımcıları Seyhan Demir, Necip Oflas ve Mehmet Canpolat ile kurul üyeleri Sezer Bayramoğlu, Mete Karam ve Metin Gülpınar, Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Başkanı Filiz Yörükoğlu. Yönetim Kurulu üyeleri Sosyolog Selda Şenoğlu ve Gülce Kürekçi, Engelli İletişim Tercümanı Emre Leventoğlu ile birlikte birçok engelli ve aileleri katıldı. 

Editör: TE Bilisim