Van Kent Konseyi Engelli Meclisi, ‘Savaşa hayır’ diyerek barış çağrısında bulundu. Kent Konseyi Engelliler Meclisi adına açıklama yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkan Yardımcısı Hanefi Baykara, amaçlarının engelsiz yarınlar için ille de barış ille de kardeşlik adına bir araya geldiklerini ve bunu en doğru karar olacağına inandıklarını vurgulayarak, “Bu açıklamayı yapmayı uygun gördük engelsiz yarınlar için savaşa hayır diyoruz.” Dedi.

 

Van Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Zihinsel Engelliler Ve Yeşeren Umutlar Derneği ve Bedensel Engelliler Derneği, ‘Engelsiz yarınlar için savaşa hayır’ diyerek barış çağrısında bulundu. Kent Konseyi Engelliler Meclisi adına açıklama yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkan Yardımcısı Hanefi Baykara, ülkede son zaman artan savaş ortamının artığını dile getirerek, barışa dair herhangi bir adımın atılmadığını kaydetti. Baykara, “Savaş ortamında hayatını kaybeden her bir birey belki acı çekmeden hayata gözlerini yumuyor ama geriye kalanların yürekleri param parça oluyor. Bu ölen bireylerin anne, baba, kardeş, evlatlarının acıları ne anlatılır nede tarif edilir. Bunun psikolojik sorunları aylarca hata yıllarca devam edecektir. Bunun yanı sıra çıkan savaşlarda çatışmalarda bombalı patlamalarda ölenler dışında birde vücudunun herhangi bir uzuvunu kaybedip engelli olarak bundan sonraki yaşamlarına devam eden insanlarda bu acılarda paylarını alan ve sonrasında en çok mağdur olan bireyler olarak hayatlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar, tabi buna da yaşamak denilirse.” İfadelerini kullandı.

 

BAYKARA: BARIŞ SÜRECİ TEKRAR BAŞLASIN!

Sağlam bir insanın iş bulup çalışmakta zorluk yaşadığı bu hayata engelli olanların iş sıkıntısı yaşadıklarını belirten Baykara, “Çocuklarına bakamıyorlar birçoğu bundan sonraki hayatında sosyal ve psikolojik olarak büyük travmalar yaşamak zorunda kalıyorlar birçoğunun yuvası yıkılıyor çocukları veya aile bireyleri bu duruma alışana kadar yaşayacakları sıkıntılar bir ömür boyu sırtlarında bir kambur olarak kalacaktır. Aslında bu konular üzerinde birden çok sorun ve örnekler verebiliriz ama biz bunların olmasını ve bu sorunların yaşanmamasını istiyoruz. Biz Van’da faaliyet gösteren engelli STK’ları olarak biran önce bu savaş ortamının durması için herkesin elinden geleni yapmasını ve biran önce barışın hâkim olduğu kardeşliğin hâkim olduğu bir ülkede el ele omuz omuza kardeş kardeşe yaşamanın adımlarının atılması için 2013 ten başlatılan barış müzakerelerine tekrar başvurulmasının en doğru yol alacağını belirtmek istiyoruz bu konuda gerek hükümet gerekse 2013’te ki muhataplarla biran önce bu kanın durması ve huzurlu yarınlar için müzakere masasına tekrar oturmaları en doğru kara olduğu bilinmelidir. Biz engelli STK’lar olarak hiçbir şekilde bir siyasi görüş adına bu açıklamayı yapmadığımızın bilinmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

Amaçlarının engelsiz yarınlar için ille de barış ille de kardeşlik adına bir araya geldiklerini ve bunu en doğru karar olacağına inandıklarını vurgulayan Baykara, “Bu açıklamayı yapmayı uygun gördük engelsiz yarınlar için savaşa hayır diyoruz.” Dedi. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim