Sivil Dayanışma İnsiyatifi Cizre, Nusaybin ve özellikle Sur ilçelerinden 130'u aşkın ailenin Van'a göç ettiğini, bu aileler için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. İnisiyatif adını konuşan İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, "Malamın diyerek üstüne ağıtlar yakmış, sıtranlar söylemiş, evlerini terk etmek zorunda kalmış kardeşlerimize Ensar olmanın tam zamanıdır. Bizleri Van halkı olarak tarihi bir sorumluluk beklemektedir." dedi.    

 

 

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi, Cizre, Nusaybin ve Sur ilçelerinden Van'a göç etmiş vatandaşlar için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. 130'u aşkın ailenin Van'a göç ettiğini söyleyen İnisiyatif İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, şöyle konuştu:

"Tarihi acı ve hüzünle yazılmış coğrafyamız yine acılı ve sancılı bir dönemden geçmektedir. Kazılan hendekler nedeniyle Cizre, Nusaybin ve özellikle Sur ilçelerimizde yaşayan kardeşlerimiz bulundukları İlin başka yerlerine veya komşu illere hicret etmek zorunda kalmışlardır. Bu kardeşlerimizden 130'u aşkın ailenin de Van ilimize geldiği tespit edilmiştir. Evleri ve barkları tarumar edilmiş bu kardeşlerimize reva görülen bu zulüm, yüreklerimizi sahipsiz Kurşunlu camii gibi dağıtmakta, bedenimizi dört ayaklı minarenin ayakları gibi yaralamaktadır. "Malamın" diyerek üstüne ağıtlar yakmış, sıtranlar söylemiş, evlerini terk etmek zorunda kalmış kardeşlerimize Ensar olmanın tam zamanıdır. Bizleri Van halkı olarak tarihi bir sorumluluk beklemektedir. Bu sorumluluk bilinciyle Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi olarak 'Vanda Şimdi Kardeşlik Zamanı' sloganıyla Cizreli, Nusaybinli ve Surlu kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlattığımızı Van halkımıza duyuruyoruz. Ve diyoruz ki; 'Haydi Vanlılar Ensar olmanın tam zamanı.' Başlattığımız bu yardım kampanyasında yardımlar nakit, gıda yardımı ve ev eşyası şeklinde toplanacaktır. Nakit yardımların yapılabileceği banka IBAN numarası, yine nakit ve gıda yardımlarının ulaştırılabileceği irtibatlı numaraları şehrimizin her yerine asacağımız afiş, broşür ve billboard ilanlarımızda bulunmaktadır. Bilindiği gibi ilimize göç etmiş aileler sebebiyle kira fiyatlarının arttırıldığı duyumu yüreğimizi incitmektedir. Yaşadığımız deprem musibetinde bizlere evlerini açmış, yardımlarını esirgememiş kardeşlerimizi Van halkının bağrına basacağına, ensar-muhacir kardeşliğinin tarihi örneğini tekrar yaşatacağına, kampanyamıza destekleriyle sahip çıkacağına tüm içtenliğimizle inanmaktayız."

Editör: TE Bilisim