Van’ın Erciş Belediyesi, ağustos ayı olağan meclis toplantısının son oturumunda araç filosunu genişletmek için karar aldı. 
Erciş Belediyesi meclis toplantıları sona erdi. Belediye toplantı salonunda Eş Başkan Vekili Güler Avcı'nın başkanlığında gerçekleşen son oturumda önemli kararlar alındı. IŞİD'in iki yıl önce Şengal'i işgal etmesiyle Ezidi halkının maruz kaldığı göç ve kıyımların lanetlendiği toplantıda, belediye hizmet alanlarında çalıştırılmak üzere çeşitli alanlardan 15 aracın satın alınması gündeme getirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce gündem dışı söz alan Belediye Eş Başkan Yardımcısı ve DBP Grup Başkan Vekili Gülay Yılmaz, iki yıl önce IŞİD'in Şengal'i işgal etmesiyle yaşanan göç ve kıyımlara değinerek, ''Beş bin Kürt kadını Şam'da, Musul'da pazarlarda 3-5 dolara satıldı. Binlerce Ezidi Kürt halkı göç ettirildi, çoğu göç yollarında hayatını kaybetti'' dedi.


15 çeşitli iş makinesinin alımı için karar alındı
Belirlenen gündem konuların görüşülmeye başlandığı mecliste ilk konu olarak ilçedeki hizmet alanlarında kullanılmak üzere 15 ayrı aracın satın alınması konusu görüşüldü. Gündem konularından biri olan söz konusu madde ile DBP grubu tarafından meclise sunulan önerge ile 1 adet greyder, 1 adet eksvator, 2 adet loder, 1 adet toprak silindiri, 2 adet kamyonet, 7 adet tamperli kamyon ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet ambulansın alınması için karar alındı. Oy birliğiyle alınan karar hakkında konuşan Belediye Eş Başkan Vekili Güler Avcı, şimdilik çalışmaların birçok noktada devam ettiğini, ancak hizmet alanlarının genişlemesiyle söz konusu hizmetlerin götürülmesinde yer yer sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, filonun genişletilmesinin kendileri için gerekli olduğunu vurguladı.


AK Parti grubu üyelerinin ilçede devam eden Erciş İçme Suyu Temin Projesi hakkında verdiği yazılı önerge doğrultusunda Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Erciş Şube çalışanları meclise bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmede, ''Erciş İçme Suyu Temini Projesi’nde 220 kilometre boru hattı, 4 bin 500 adet ev bağlantısı, on bin adet su sayacı, arıtma binası, ışıklı su kaynağı iyileştirmesi, depo iyileştirmeleri mevcuttur. Bu kapsamda 220 kilometre hattın 150 kilometresi tamamlanmaktadır. Diğer işler hali hazırda yapılmakta, işin sonu 18 Ağustos 2016 iken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen izinle uzatma alınmıştır. Bu uzatmayla 2 Aralık 2016 tarihi iş sonu olup, bir yıl yüklenici tarafından bu tarihten itibaren işletilecektir'' ifadelerine yer verildi.
Meclis toplantısı, belediye bünyesinde açılan kadın atölyesi ve Yeşilova Mahallesi’nde hizmete sunulan park için yeni isimlerin belirlenmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim