ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - MENDUH ÇALIŞKAN- Milletvekili seçilmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen kentle ilgili önemli yatırım ve projelerin takipçiliğini yapan Abdulahat Arvas bir önemli sorunun çözümünde de ön ayak oldu. Milletvekili seçilir seçilmez Erciş’in 10 yıllık bitmeyen Devlet Hastanesi’nin hemen bitirilmesini ve hizmete açılmasını sağlayan Arvas, Van Gölü Koruma Kanunu’nun meclisin gündemine alınması, Tarıma Dayalı Organize İhtisas Bölgesi gibi önemli bir yatırımın da onaylanmasını sağladı. Van’daki ve doğup büyüdüğü Erciş’teki sorunları yakından takip eden Arvas, son olarak da Erciş’te kendisine en çok iletilen sorunlardan birisi olan içme suyu projesinde girişimler yaptı. 2014’ten bu yana tamamlanmayan projenin son dönemde hızla tamamlanmasını sağlayan Arvas, Erciş’in 2045’e kadarki su ihtiyacını karşılayacak o projenin yüzde 95 oranında bitirilmesinde rol oynadı.

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van’da seçim çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da önemli sorunları çözmek için girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Van’daki çalışmalarını sürdüren Arvas, Şehrivan Gazetesi’ni de ziyaret ederek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldikten sonra birçok önemli sorun ve projede girişim yapan Arvas, Şehrivan ziyaretinde Ercişliler’in uzun süredir çözüm beklediği bir sorunda yaptıkları girişimleri paylaştı. Arvas, Erciş’te 2014’te başlatılan içme suyu projesini ilgili isimlerle birlikte ziyaret edip projenin son durumuna dair de detaylar verdi.

2045’E KADAR SU SORUNU OLMAYACAK!

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, geçtiğimiz günlerde beraberinde AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Nazım Kahraman ilgili daire başkanları, birim müdürleri ve teknik heyetle Pay ve Aşağı Işıklı mahallelerindeki modern içme suyu tesislerinde incelemelerde bulundu. Çalışması 2015 yılında başlayan ve 2016 yılında geçici kabulü yapılan proje ile ilgili takibi bırakmayan Arvas, projenin hayata geçmesi noktasında önemli rol üstlendi. O ziyaret sonrası Şehrivan’a değerlendirmeler yapan Arvas, “Erciş’te en önemli sorunlardan birisi de su problemiydi. Yıllardır Erciş ilçemizde neredeyse ikinci katlara bile su çıkmıyordu. 2014’te başlayan Erciş İçme Suyu Projesi önemli bir yatırımdı. Fakat bazı gecikmeler yaşanmıştı. 18 milyon metreküp ve 232 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak bu projede ayrıca arıtma tesisi ve bazı diğer yatırımlar da yer alıyor.”

45 GÜNE KADAR SUSUZ YER KALMAYACAK!

Arvas, çalışma ile ilgili takibi yaptıklarını ve nihayete erdirilmesi için bakanlık ve ilgili kurumlarda çalışmayı takip ettiklerini belirterek, “Çalışmaların yüzde 95’lik bölümü tamamlandı. Şu anda testler, analizler yapılıyor. Modern tesislerimizde sudaki kireçlenme oranı ve ağır metalleler ayrıştırılarak tam kaliteli içme suyunu şehrimize vereceğiz. Şehir merkezinin yanı sıra, 20’ye yakın kırsal mahallemiz yeni içme suyundan istifade edecektir. İnşallah 45 güne kadar tüm şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılayacaktır.”

HEM SU TEMİZLENECEK, HEM DE SUSUZ EV KALMAYACAK!

Arvas projenin 3 ayrı yatırımdan oluştuğunu da hatırlatarak, “Proje İçmesuyu İsale Hattı’nın 1 ve 2’inci kısmının inşaatı, Van Erciş İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı, Erciş Pay Regulatörü gibi yatırımları da kapsayan bir yatırım. Sadece içme suyu değil içme suyunun ulaşılabilirliğini, içilebilirliğini ve temizliğini de içeren bir proje. Projedeki modern teknolojik altyapı ile ilçemizin hem suyu tertemiz olacak hem de susuz evimiz kalmayacak. Bu noktada ilçe halkımızın evine su çıkmaması, susuz kalmaması gibi bur durum kabul edeceğimiz bir durum değildi. Bu noktada bize ulaşan birçok şikâyet de oluyordu. Çalışmanın nihayete ermesi için elimizden geleni yapıp bu projenin tamamlanması için elimizden geleni yaptık. Proje kapsamında 38 kilometre uzunluğundaki isale hattı boyunca 400, 1000 ve 1500 metreküplük 3 adet depo, 38 adet tahliye, 48 adet vantuz, 10 adet branşman, 1 adet hat vanası ve 2 adet debimetre odası imalatı yapılarak hizmete alındı. Geçtiğimiz ay hatlarda test aşamaları başlatılmış ve başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu projede 2019 maliyetleri üzerinden 1. Kısım isale hattı için 13 milyon, 2. kısım 20 milyon ve arıtma tesisi için 19 milyon TL harcandı. IPA’nın da ha keza 21 milyon civarında bir katkısı oldu.” Dedi.

PROJELERE DEVAM!

Bu anlamda Erciş ilçesindeki diğer sorun ve sıkıntıları da yakından takip ettiğini söyleyen Arvas, “Biz halkımızın emrindeyiz. İlçemizde yapılması gereken tüm işleri titizlikle takip ediyoruz. Allah’ın izniyle görev süremiz boyunca ilçemizde, Van kentimizde tüm ihtiyaçları ve nihayete erdirilmesi gereken yatırımları takip edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde bakanlık onayı aldığımız Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Hayvancılık Bölgesi de bu çalışmalardan birisidir. İnşallah kentimizin ruhuna uygun bu yatırım da ilimize büyük katkı sunacaktır. İnsanımızı kapılarda iş beklemekten kurtarıp iş sahibi yapacak bu tür projelerimizle ilgili tüm girişimlerimiz sürüyor. Biz kentimize yönelik proje temelli tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sorunları çözerken bu kente görev süremizde yapılabilecek tüm yatırımları da getireceğiz inşallah.”

Editör: TE Bilisim