Geçtiğimiz hafta Van'da kiracılar ve mülkiyet sorunu yaşayan vatandaşların konut kuralarının ardından Erciş ilçesinde kuralar çekildi. Karataşlar mevkiinde bulunan Erciş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde konuşan Vali Münir Karaloğlu, deprem sonrası Türkiye'deki afet yasasına göre hak sahibi olması mümkün olmayan kiracı ve mülkiyet sorunu yaşayan vatandaşların konutlarına kavuştuğunu söyledi.

Konut sahibi olmak isteyen kiracı vatandaşlara yönelik Valilik genelgesini anımsatan Karaloğlu, “Genelgede ‘siz kirada olabilirsiniz ama Türkiye'nin herhangi bir yerinde üzerinize ait bir daire varsa yani ev varsa ve biz bunu tapuya sorduğumuzda sizin üzerinize ait olduğu resmi olarak çıkıyorsa biz o vatandaşlarımızı elemek durumunda kaldık veya gayrimenkul varsa onları da elemek durumunda kaldık veya bekardır, babası ile oturuyordur, kiracı olduğunu 'iddia' ederek bize müracaat etmişse onu da elemek durumunda kaldık” dedi.
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise hükümetin deprem sonrası Erciş’e ve Van’a büyük bir yatırım aktardığını söyledi. Erciş’in yapılan ve yapılacak hizmetlerle birlikte Doğu’nun incisi olacağını belirten Çiftci hizmetlere öncülük eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Vali Münir Karaloğlu ve diğer emeği geçenlere ilçe halkı adına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Vali Münir Karaloğlu Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Erciş Kaymakam Vekili ve Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, İl Acil Afet ve Durum Müdürü Cafer Giyik, noter huzurunda mülkiyet sorunu yaşayan vatandaşlar ile kiracıların ilk konut kuralarını çekti.

Editör: TE Bilisim