Erciş ilçesinde yayın hayatını sürdüren ‘Hayal Bilgisi Edebiyat Dergisi’ tarafından tertiplenen ‘1. Ercişli Emrah Şiir Yarışması’ ödül töreniyle son buldu.

 

Erciş Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Kahraman, Kaymakam Yaşar’ın eşi Fatma Tutkun Yaşar, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü M. İsmail Yüce, Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, programın ana sponsoru Osman Kaya ile çok sayıda şiir sever iştirak etti. ‘Bin Nefes Erciş Türküleri’ ile başlayan programda açılış konuşmasını Hayal Bilgisi Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cihat Albayrak yaptı.

Ercişli Emrah’ın hayatı hakkında konuşan Araştırmacı-Yazar Selahattin Koşar ise, Türk Halk Edebiyatı’nın ünlü saz şairlerinden birisi olan Ercişli Aşık Emrah adına Hayal Bilgisi Edebiyat Dergisi’nce düzenlenen şiir yarışmasının Erciş, dolayısıyla Ercişli Aşık Emrah adına önemli bir olay olduğunu belirterek, “Bu güzel etkinliğin ilçemize, ilimize ve yurdumuza hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde ilk defa, dolayısıyla ilçemizde de ilk defa Ercişli Aşık Emrah adına böyle bir yarışma düzenlenmektedir. Böyle bir girişimden dolayı Hayal Bilgisi Edebiyat Dergisi’ni ve emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Umarım bu girişim gelenek haline gelir ve daha geniş katılımlarla bundan sonra da devam eder” dedi.

 

İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, Ercişli Emrah’ın büyük bir değer olduğunu belirterek, “Şunu biliyorum ki; suyu ve nemi olmayan bir toprak nasıl çorak kalmaya mahkum ise, kültürel geleneği olmayan bir memleket de çorak kalmaya mahkumdur. Erciş; kültürel geleneği, edebi geleneği olan bir ilçemiz. Böyle bir ilçede görev yapmaktan memnuniyet duyduğumu her platformda belirttiğim gibi burada da söylemek istiyorum. Ercişli Emrah, büyük bir edebi deha. Ancak, bu edebi deha ile ben bir mülki idare amiri olarak Erciş’e geldikten sonra ancak tanışabildim. Bu da, bu işin maalesef olumsuz tarafı. Demek ki bu platformları sıklaştırıp, bu tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeliyiz. Tabi Ercişli Emrah ile birlikte özellikle Erciş’imizin ismini duyurmak gayreti içersinde olmalıyız. Yanlış biliyorsam lütfen arkadaşlarım beni düzeltsinler. Günümüz idari yapısı içersinde söylüyorum. Bir ilçe ismiyle anılan tek ozanımız Ercişli Emrah’tır. Bu bile başlı başına artı bir değer. Artı hanesine yazılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir organizasyonun temelini atan ve birincisini gerçekleştiren Hayal Bilgisi Edebiyat Dergisi ekibini tebrik ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından TRT ekranlarında yayınlanan ‘Ulu Ozanlar’ isimli Ercişli Emrah belgeseli davetlilere izletildi. Kültür Ajanda Sosyal Medya Editörü ve Başkent Şairler Platformu Başkanı Ömer Faruk Arlı ise ‘Geçmişin İzleri’ni taşıyan şiirlerini ve mahalli sanatçı Uysal Sabahat'ın seslendiği Ercişli Emrah türküleri davetlilerin beğenisine sunuldu.

Programın ana sponsorluğunu üstlenen eğitimci Osman Kaya’ya plaketinin takdim edilmesinin ardından, Türkiye geneli yapılan ve 300 şiir ve şairin yarıştığı Ercişli Emrah Şiir Yarışması ödül töreninde dereceye giren ilk üç şaire plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreninde ‘Ercişli Emrah’ isimli şiiriyle Bursa’dan katılan Ömer Ekinci Micingirt birinci, ‘Bad-I Saba’ eseriyle Erciş’ten katılan Cihat Şit ikinci, ‘Sekiz Damla Tavşan’ isimli şiiriyle Gaziantep’ten katılan Hakan İsfa Şahin ise üçüncü oldu.

Program, dereceye giren ilk üç şiirin okunmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim