Erciş Belediyesi hizmet binası bahçesinde gerçekleşen bayramlaşma törenine; Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı Yardımcısı Topçu Yarbay Kazım Serin, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Zülfükar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Bilgin, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Uysal, İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar, kamu kurum amirleri, siyası parti temsilcileri, sivil toplum örgüt başkanları ile vatandaşlar katıldı.

 

İlçe Müftüsü Ziya Albayrak’ın bayramın önemini belirten konuşmasından sonra söz alan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, bayramların kardeşliğin, muhabbettin, sevgini oluştuğu günler olduğunu belirterek, “Bayram mağfiret günüdür, sevgi günleridir. Affetme günüdür, hoşgörü günüdür. İlçemizde de bu barışı, bu sevgiyi, bu kardeşliği hep gördük. Bayrama buruk giriyoruz çünkü İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var. Bu bizleri çok üzüyor. Erciş ilçesi olarak bir deprem sürecinden geçtik. Depremde hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Erciş her geçen gün daha iyi, daha hoş günlere gidiyor inşallah. Yeni belediye hizmet binamız, şehirler arası otobüs terminalimiz ile yeni caminin ihalesi yapıldı. Allah nasip ederse kısa süre içinde bu tesislerimizin temelini atacağız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cenab-ı Hakk'ın bizleri daha nice güzel günlere, bayramlara ulaştırmasını temenni ediyorum” dedi.

 

BARAN: SON DÖNEMLERDEKİ HUZUR BİZİ MUTLU EDİYOR

 

Erciş Kaymakamı Barboros Baran ise yaptığı konuşmada bayramının önemini belirti. Baran, “Ramazan, bizim için dinimiz için önemli bir ay. İnsanlarla birlik beraberlik içerisinde olmak için bir fırsattı. Biz de bu Ramazan ayında değişik programlar yaparak vatandaşlarımızın arasında olmaya çalıştık. İnşallah bu programlarımızın, bu iftarlarımız birliğimizi, kardeşliğimizi, ülkemiz üzerinde, bayrağımız üzerinde, dinimiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak adına bir şeylere vesile olmuştur diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ise, “Ramazan, bizim ülkemizde huzur ve barışın, kardeşliğin yeşermesi, küslükleri ortadan kalkması için çok önemli bir vesile. Çok ayrı bir atmosferde, ayrı bir maneviyatla ibadetlerimizi yaptığımız ve sonunda da bugün bayramla kutladığımız çok önemli bir ay. Bu ayda tabii ki ülkemizin her noktasında çok güzel bir şekilde çok ayrı bir güzellikte bir manevi hava esmekteydi. Ama bizi en çok mutlu eden bölgemizde çok büyük sorun ve sıkıntılar olmasına rağmen hamdolsun son dönemdeki çalışmalarla bölgemizde de çok güzel bir huzur barış ve güven ortamının söz konusu olmasıdır. Hele Erciş’imizde bu yıl özelikle kaymakamlığımızın, belediyemizin yapmış olduğu etkinliklerle çok güzel bir manevi hava estirdiğinden dolayı kaymamamıza, belediye başkanımıza ve tüm yetkililere ilçem halkı adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ben özelikle bu yıl köylerde başlatan iftar programları, il merkezindeki iftar programları ve şehir merkezindeki ve şehrin kaynaşmasına vesile olan etkinliklerin huzur ve kardeşliğimizin pekişmesi adına çok önemli buluyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu etkinlikler geleneksel hale döner ve devam eder. Belediyemizin bu yöndeki etkinlikleri zaten uzun yıllardan beri devam etmektedir. Öte yandan bugün çevremize bakıldığında çevre ülkelere ve İslam coğrafyasına bakıldığında hakikatten çok büyük bir acı, bir sıkıntı, bir sorun gözükmekte. Üzülerek söylemeliyim ki bu ayda bile binlerce insan şehit edilmekte binlerce insan yaşamını yitirmekte ve o bayramı kutlayamamaktadırlar. Ama hamdolsun bizim ülkemizin izlemiş olduğu politikalar ve son zamanlardaki atılan adımlarla bu barış ve huzur ortamı çok iyi bir şekilde bugüne kadar geldi. İnşallah ümit ediyorum Allah’a dua ediyorum ki, bundan sonraki süreçte de sağlıklı bir şekilde sonuçlanır. Biz ellimizden geldiğince ilçemizin gelişmesi, güzelleşmesi için bugüne kadar katkılar verdik. Gerek yerel yönetimler olarak gerek merkezi hükümet olarak Erciş’i geleceğe taşımak için gecemizi gündüzümüzü buradaki bürokratlarla beraber Erciş için uğraş veriyoruz. İnşallah Erciş’in geleceği bugünden çok daha iyi olacak. Yapmış olduğumuz yatırımlarla birilikte Erciş geleceğe eskiden olduğu gibi çok daha emin adımlarla ve bölgenin cazibe merkezi olma yolunda ilerleyecektir. Bu duygu düşüncelerle hepinizin bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından bayram törenine katılan vatandaşlar ile tek tek tokalaşan protokol üyeleri daha sonra Garnizon Komutanlığı, hastane, cezaevi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. 

Editör: TE Bilisim