Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı"nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinde yarışacak il ve ilçe başkanlarına önemli uyarılarda bulunarak, "Siyasette insanı kibir yıkar. Kendi çıkarlarını davasının üzerinde tutmak yıkar. Cumhur İttifakı'na uymayan adayları istirahate alırız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Dün adaylarımızı açıkladık. Artık siyasi rakiplerimize karşı mücadeleye başladık.

AK parti'de her görev bayrak yarışı olarak görülür. Bu bir devir teslim sürecidir. Ankara seçimlerde sembol şehirlerden biridir. Tıpkı İstanbul gibi burayı da herhangi bir belediyeyi kazanmak ya da kaybetmek olarak görmüyoruz.

 

"Belediyecilik dertli olanların işidir"


Ben hep şunu merak ederim. Çankaya neden böyle? Yenimahalle neden böyle? Bunlar buralara neden hizmet vermiyorlar. Para ise bütün belediyelere olduğu gibi bunlara da para gidiyor. Mesele başka... Belediyecilik bir aşktır aşk. Halka hizmet Hak'ka hizmettir diyerek yola çıktık. Belediyecilik dertli olanların işidir.

 

"Kerameti kendinde görenler bu çatı altında kalamaz"


Siyasette insanı kibir yıkar. Kendi çıkarlarını davasının üzerinde tutmak yıkar. Milletin sağladığı imkanlarla yapılan hizmetin kerametini kendinde görenlerin bu çatı altında kalma şansı yoktur. AK Parti'de 'ben' yok 'biz' var.
'Zaten belediye başkanı oldum. Kimse 5 yıl bana karışamaz.' Yok öyle. O devir geride kaldı."

 

"Dimdik ayaktaysak, hizmetlere borçluyuz"


AK Parti halen dimdik ayakta ise bunu hizmet siyasetinden asla ayrılmamasına borçludur.

 

Aday olamayan ya da istediği yerden aday olamayan kardeşlerimin nazlandığı haberlerini alıyorum. AK Partiliye bu yakışmaz. Cumhur İttifakı'nın amacı seçim kazanmak değil, ülkemizin istiklal ve istikbalini garanti altına almaktır.

 

"Cumhur İttifakı uzun bir yolculuktur"


Cumhur ittifakı uzun bir yolculuktur. Bu yolculukta birbirimizi kıramayız. Dayanışma içinde olacağız. Cumhur ittifakının ruhuna herkes uymalı. Uymayanlar kusura bakmasın, istirahate alırız. El ele vereceğiz. Biz biliyoruz ki Ankara'yı Sayın Özhaseki ile ileri bir seviyeye taşıyacağız.

 

"Balonları 31 Mart'ta söndüreceğiz"


AK Parti sözünün eri olmuştur. 30 Mart'ta da sözünün eri olacaktır. Şişirilen balonları 31 Mart'ta bir kez daha patlatacağız. 31 Mart akşamı rekor bir oyla seçimi tamamlayacağımıza inanıyorum. Gözünü Ankara'ya dikenlere derslerini vereceğiz. Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi meydanlarda darbecilerle göğüs göğüse verilen mücadelede kurulmuştur. Milletimizin huzuruna çıktığımızda diğer partilerin aksine bizim anlatacak bir başarı hikayemiz var.

 

"Milletimiz bu makyajın altındaki yüzü çok iyi tanıyor"


"AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri hep istikamet sahibi olmamızdır. Milletimiz hangi hayali kuruyorsa biz de aynı hayallerle aynı hedeflere yürüyoruz. Bunun için vesayetinden darbecisine, teröristinden ekonomik tetikçisine kadar içeride ve dışarıda karşı karşıya gelmedik kimse bırakmadık. Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle alnımızın akıyla çıktık. Girmedik kılık bırakmıyorlar. Ama milletimiz makyajın altındaki yüzü çok iyi bildiği için her seferinde bunları ifşa ediyor. Cenab Şahabettin'in ifadesiyle kargayı sesinden tanıyor bu millet."

 

"Ana muhalefetinki ittifak değil, ihanettir"


"Biz sizin terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla veya terör örgütünün ta kendileriyle nasıl al takke ver külah yaptığınızı biliyoruz. Bunun adı ittifak desek ittifak değil. İttifak dediğiniz belirli ilkeler çerçevesinde kurulur. Ana muhalefet partisinin ilişkilerine ittifak değil ihanet demek daha doğrudur. Ülkemize ve milletimize husumet besleyen kim varsa onlarla hareket etmenin bir izahı olamaz. Teröristlerin diliyle bize saldırmalarının başka bir adı olamaz."


"Ankara tüm gücüyle Cumhur İttifakı'na sahip çıkacak"


"Kendi ülkesini şikayet etmenin izahı olamaz. Mart seçimleri bu gerçeğin tüm açıklığıyla ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Yeter ki biz davamızdan, ahlakımızdan taviz vermeyelim. Bir olaccağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Ankara olacağız, Türkiye olacağız. Ankara sizlerin gayretiyle 31 Mart'ta da tüm gücüyle AK Parti'ye sahip çıkacaktır. Şu andan itibaren durmak yok, yola devam."

 

"Sabah 06.00'da sandık mahallinde olacaksınız"


"Asla oy kaybı diye bir şeyi kabullenemeyiz. Bakacaksınız netice çok farklı olacaktır. O gün saat sabah 06.00'da sandık mahallinde olacaksınız, orada duruma hakim olacaksınız. Sandık Başkanı geldiği zaman, o saatte gelmeyenlerin yerine önce gelen kimse devralacaktır. Buna çok dikkat edeceğiz."

 

"Savunma Sanayi'nin kalbi Ankara haline geldi"


"Ankara'da 95 bin adet konutu hayata geçirdik. Ankara'yı Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'a hızlı tren hatlarıyla bağladık. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hatlarında da çalışmalar devam ediyor. Başkentray'ı hizmetinize sunduk. Atatürk Kültür Merkezi, Gar, Kızılay metro yolunun uzantısı devam ediyor. 2020 yılında tamamlanıyor. Kurtuluş mücadelemizin 15 Temmuz direnişimizin başkenti Ankara, savunma sayaniin de başkenti, kalbi konumuna gelmiştir."

 

"Kendi uydularımızı kendimiz yapıyoruz"


"2001 yılından bugüne savunma, güvenlik, havacılık ve uzay alanlarında çok önemli gelişmeler yaşandı. Birçok milli projemizi uygulamaya koyarak başarılı sonuçlar elde ettik. Havacılık alanında üretim yapacak ilk fabrikamız bu bölgede inşallah Şubat ayında faaliyete başlıyor. Artık kendi uydularımızı kendimiz yapıyoruz. Geçen ay Uzay Ajansı'mızı kurduk."

 

"Müjdeyi yarın açıklayacak"


"Ankara'da millet bahçesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. millet kıraathanelerini bir yana koyamayız. Onlar da aynı şekilde aynı hızla devam edecek. Yarın sizlere sayın başkan adayımız müjdeyi verecek. O da Ankara'daki özellikle stadyumu sizlere açıklayacak. Sizler de animasyonda o projeyi gördüğünüz zaman hepiniz de buna hayran kalacaksınız."

Editör: TE Bilisim