30 Mart yerel seçimleri için yoğun bir çalışma yürüten Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında çok sert mesajlar veren Erdoğan, yolsuzlukla mücadelede kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını belirtti. "Paralel yapının uluslararası arenadaki bağlantılarını ortaya dökeceğiz" diyen Erdoğan "İlk ziyaretimizi kardeş ülke Azerbaycan'a yaptık. Güncel konuların yanında paralel yapıyı da ele aldık. Uluslararası platformda bu mesele gündemizde olacak. Hukuk dışı ekeonomik faaliyetlerini de ele alacağız. Memur işçi esnaf iş adamlarından sadaka zekat himmet adı altında kayıtsız toplanan ve harcanan paraların da kimi zaman tehdit ve şantajla toplanan harçların da hesabı tek tek sorulacak" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bugün yeniden çalışmalarına başlayan TBMM’ye, siz değerli milletvekillerimize başarılar diliyor, ülkemiz için hayırlı neticeler doğurmasını temenni ediyorum. Cuma günü Cidde şehrinde hayata gözlerini yuman aksiyon insanı Muhammed Kutub’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ağabeyi Seyid Kutub idam edilirken, Muhammed Kutub kurtulmuş ama tüm hayatını sürgünde geçirmişti. Ölümünden daha iki gün öcne oğluna vasiyetinde, bizler için “Tayyip beyi arayın onlara tebriklerimizi iletin” diyecek kadar bu işin hassasiyetini yaşayan bir insandı. Kendilerine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ailesine sabırlar diliyorum. 

"EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ MİLLETİMİZ HAK EDİYOR"

30 Mart seçimlerini geride bıraktık. 13 yılda girdiğimiz 8’nci seçimi de tartışmasız bir zaferle kazandık. 30 Mart akşamı bu zaferde emeği olan herkese ve her kesime teşekkürlerimi iletmiştim. Teşkilatımızın her bir mensubuna bir kez daha teşekkür ediyorum. 30 Mart sabahından itibaren sandık namustur diyerek oylara sahip çıkan, her türlü hileden uzak duran, her türlü hileyi de cesaretle engelleyen sandık müşahitlerimize özellikle teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. İradesine bayrağına istiklaline demokrasiye sahip çıkan, istiklal mücadelesi ruhuyla sandığa giden, sandık yoluyla yönetime el koyan aziz milletimize çok çok teşekkür ediyorum.

"ZAFERİMİZİN MİMARLARIDIR"

Yurt içinde ve yurt dışında günlerce haftalarca yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesinin zaferle sona ermesi için dua eden kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Hiç kuşkusuz bu salonda bulunan arkadaşlarımın tamamı, milletvekillerimizin zaferimizin mimarlarıdır. Bu büyük zaferin sizin zaferiniz olduğunu bir kez daha vurguluyor, şükranlarımı ifade ediyorum.

 Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Demokrasi tarihinin en meşakkatli seçimini yaşadık. Büyük Türkiye'den rahatsız olanların kirli ittifak yaptıkları çok kirli ahlak ve edep dışı kampanya yürüttükleri seçim sürecine şahit olduk. Gezi olaylarından başlayarak demokrasi siyasetin istikrar huzur ortamı ve çözüm sürecinin ekonomi ve dış politikanın büyüyen türkiyenin acımasızca hedef alındığını gördük. Hedef hükümetimizden AK Parti'den çok Türkiye idi. Türkiye'nin birliği ve hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Sokak hareketlerini vandalllığı faşizmi ırkçılığı en azami şekilde kullandılar.

"DAĞA MESAJ GÖNDERENLER OLDU"

İnançları mezhepleri acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda ülkenin imajını karalamaktan tutun yatak odalarına kadar insanların mahremini görüntülemeye kadar her yöntemi denedilr. Bunları asla ve asla unutmayacağız. Bu mümkün değil. Birileri gittiler terör örgütünü silahlı eyleme teşvik ettiler. Dağa mesaj gönderenler oldu. Silahları elinize alın orduya saldırın diye mesaj gönderenler oldu. Ankara İstanbul ve Hatay'da eli kanlı örgütleri sokağa dökmek için her tür tahriki yaptılar. Uluslararası platformda ne kadar Türkiye karşıtı odak varsa onlarla işbirliği yapacak kadar alçaldılar. Ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. Yatırımcıya Türkiye'ye gelmeyin dediler. Türkiye haklı olarak uçak düşürdüğünde saldırganların yanında saf tuttular. Yardım malzemesi götüren TIR2ların önünü kesecek kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar.

"TELEFONLARI HUKUKSUZCA DİNLEDİLER"

Dışişleri bakanı MİT Müsteşarı Genel Kurmay 2. Başkanının görüşmesini kaydettiler servis ettiler. Binlerce kişinin telefonunu hukuksuzca dinlediler. Mahrem görüntüleri ahlaksızca yayınladılar. Ben gazeteciyim diye ortaya çıkanlar devletin en gizli sırları üzerinden mahrem görüşmeler üzerinden ahlaksızca yorum ve yayın yaptılar.

"AHLAKSIZLIĞIN HER ÇEŞİDİNİ SERGİLEDİLER"

İnsanların aile yaşantısını kurtlar sofrasına meze yaptılar. Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar. Bir süre sonra fırlatacak bir şey bulamayınca kendi şereflerini namuslarını gözden çıkarıp onları bile fırlatmayı göze aldılar. İnsanların vefat etmiş annelerine hakaretten tutun milletin tamamını aşağılamaya kadar ahlaksızlığın alçaklığın her çeşidini sergilediler. Anketlerle manipülasyon yaptılar. Seçimde hile yapılacak diye şayia yaydılar. 30 Mart'tan itibaren postal giymiş haber ajanslarını da kullanarak insanları sokağa düşürmeye çalıştılar. Kendi yenilgilerini konuşmak yerine hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar.

"BUNLARI UNUTMAYACAĞIZ"

Bunları asla unutmayacağız. Siyaset ve demokrasi tarihi bu ihaneti bu alçaklığı asla unutmayacak. O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız. Sütunların köşelerin vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız. Muhalefet partilerinin hainlerle işbirliğini asla unutmayacağız.

"BOYNUMUZU YERE EĞMİYORUZ"

Utanmadan sıkılmadan kendi arzu ettikleri gibi balkon konuşması yapmamızı istedileri. Bunu beklediler. Bütün yapılanları sineye çekecektik hakaretleri yutacaktık. O ahlaksızca saldırıların üzerine çizgi çekecektik güya. Bir balkon konuşmasıyla herşeyi unutacak ve yolumuza devam edecektik. Bizden boynumuzu yere eğmemizi bekliyorlar. Herşeyi unutmamızı bekliyorlar. Beyler biz boynumuzu yere eğmiyoruz ve eğmeyeceğiz.

"BU ALÇAKLIĞI SİNEYE ÇEKMEYECEĞİZ"

Biz bu alçaklığı sineye çekmedik çekmeyeceğiz. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Casusluk alçaklık ve edepsizlik asla karşılıksız kalmayacak. 30 Mart çok ama çok önemlidir. 27 Mayıs'ta başlayan silahların gölgesinde siyasetin son bulduğu tarihtir. Vesayet defterinin dürüldüğü tarihtir. Kibir abidelerinin yıkıldığı tarihtir. Bir mürebbiye edasıyla kendini beğenmişlikle parmaklarını millete sallayan imtiyazlı çevrelerin ebediyen kaybettiği bir tarihtir.

"ÇIKSINLAR BALKONDAN ÖZÜR DİLESİNLER"

Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa buyursun CHP yapsın MHP yapsın. Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler. İşte daha bu sabah MHP'nin genel başkanı çıkmış hala adeta ağzından salyalar akarcasına hakaret ediyor. Bir yılı aştı isimlerini ağzına almadım. Seçim kampanyasında zaman zaman anmak durumunda kaldım. Demek ki bunların anladığı dil o değilmiş. Bunlar başka dilden anlıyor. Akıllarının anlayacağı şekilde hitap etmek zorundayız demek ki. Bunlara da böyle yapacağız. Çıksınlar balkona ahlak dışı siyasetleriyle nasıl kaybettiklerini anlatsınlar.

"BİZE SANDIKTA ALINAN NETİCE YARAŞIR"

Yandaşları diyor ki Erdoğan yüzde 55 niye alamadı. 55'e karşı kendini izah etmek zorunda diyorlar. Bize bunu diyenler genel müdüre neden yüzde 73 alamadın onu izah et desinler. Diğerine de sen niye 85'i almadın bunu izah etsene niye demiyorlar. Bize akıl vermeye kalkıyorlar. Sizin bu kadar aklınız varsa bunu kendinize saklayın. Biz milletin bize ne dediğine bakıyoruz. Millet bize ne diyor? "Yürü biz sizin arkanızdayız" diyor... Ne diyor? Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diyor... Biz de şu anda yürüyoruz. 77 milyonun tamamını kucaklama gayreti içinde olduk. Biz balkon konuşmasını milletin diliyle sandıkta yaptık. Bize de sandıkta alınan netice yaraşır.

"HARİTAYI GÖZ ÖNÜNE GETİRİN"

Yürekleri yetiyorsa CHP, MHP, BDP çıksınlar AK Parti gibi bir konuşma yapsınlar. Haritayı göz önüne getirin. Bakıyorsunuz ki ana muhalefet partisi belli kıyı şeridinde kalmış. Kumsalların partisi bile değil. MHP ise noktasal. Sivastan bu yana bazı yerlerde var. Ötesinde yok aramayın. Diğerine bakıyorsun Güneydoğu Anadolu'nun belli yerlerinde var. Ama Ak Parti Türkiye'nin tamamında var.

"NEREDE BU MUHALEFET?"

Şimdi millet ne bekliyor? Muhalefet partilerinden bir balkon konuşması bekliyor. Nerede bu muhalefet? Gören var mı? CHP'nin genel müdürü derin sessizlik içinde. Grup konuşmasında konuşurlar. MHP Genel Başkanı seçim gecesi sabaha karşı göründü o andan beri ses seda yok. Bunlar kendilerini sorguya çekmezler. Oturdukları sıcak koltukları defalarca başarısız olmalarına rağmen ehline teslim etmezler.

"ONLARDA BÖYLE BİR KÜLTÜR VE AHLAK YOK"

Utanmadan sıkılmadan hala bize diktatör diyor. Bizim milletimiz diktatörlere bu kadar sevdalı mı ya? Nasıl oluyor da gelip bu kadar iştiyakla aşkla partimizin peşinde bütünleşiyor. Bize diktatör diyen kalemlerin koltuğa gömülenlere bir çift sözü yok mu? İlkelerini ideallerini hatta arkadaşlarını satıp CHP'ye oy vereceğim diye ilan edenler acaba CHP'den hesap soracak mı? Soramazlar çünkü onlarda böyle bir kültür ve ahlak yok.

"HALKIMIZ PARALEL YAPIYLA MÜCADELE TALİMATI VERDİ"
 
Onlar ne yaparsa yapsın biz bu ülkede demokrasiyi kuvvetlendirmeye devam edeceğiz. Yüzde 45 buçuk oy almamıza rağmen sandıkta verilen mesajı iyi okumanın gayreti içinde olacağız. Aziz milletimiz 17 ve 25 aralık darbe girişimini gördü. Geiz olaylarını gördü.
Engin ferasetiyle iç yüzünü ve gerçek niyetlerini çok iyi anladı. Ancak milletimiz sabretti. Gezi olaylarında sabretti. 17 ve 25 Aralık darbeleri karşısında sabretti. Dişini sıktı tahammül etti. Allah'a hamdolsun tahriklere ve kirli kampanyalara rağmen millet sokağa çıkmadı. Saldırılara karşılık vermedi. Oyuna gelmedi tuzağa düşmedi. Millet sabırla 30 Mart'ı bekledi. Önce miting meydanlarında gövde gösterisi yaptı. Ardından sandıkta söyleyeceğini söyledi. Aziz milletin sandıkla verdiği mesajı çok iyi anladık. Ama bu mesajı CHP, MHP, BDP anlamadı. Millet bir kez daha bize güven oyu verdi. En önemlisi halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi.

"YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER"

Vatana ihaneti ajanlık faaliyetleri artık tescillenen Türkiye'nin istiklaline kasteden bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Bu konuda tereddüt etmeyeceğiz. Paralel yapının yaptığı saldırıları devletin gizli görüşmelerini kaydetmesini şahsıma aileme ve arkadaşlarıma yaptığı haksızlıkları asla sineye çeklmeyeceğiz. Hukuk ve demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Yargı önünde hesap verecekler. Kendi paralel yargıları önünde değil milletin yargısı önünde hesap verecekler.

"HARÇLARIN DA HESABI SORULACAK"

Paralel yapının uluslararası arenadaki bağlantılarını ortaya dökeceğiz. İlk ziyaretimizi kardeş ülke Azerbaycan'a yaptık. Güncel konuların yanında paralel yapıyı da ele aldık. Uluslararası platformda bu mesele gündemizde olacak. Hukuk dışı ekeonomik faaliyetlerini de ele alacağız. Memur işçi esnaf iş adamlarından sadaka zekat himmet adı altında kayıtsız toplanan ve harcanan paraların da kimi zaman tehdit ve şantajla toplanan harçların da hesabı tek tek sorulacak.

Halkımıza çağrı yapıyorum. Bu paralel yapının kayıtsız para toplamasına artık müsamaha göstermeyin. Elinizdeki bilgileri de lütfen bizlerle paylaşın diyorum. Unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz.

"BİZ DE ALDATILDIK"

Tehdit altındaki herkes kendisine şantaj yapılan herkes hiç korkmadan bizimle bunları paylaşsın. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu paralel yapının tehdit ve şantajlarına kimse boyun eğmesin. Paralel yapının mensubu kardeşlerime de çağrı yapıyorum. Bunların nasıl bir ihanetin içinde olduğunu yapının içindeki kardeşelrim de gördüler. Paralel yapı içindekilerin ciddi bir aldatılmışlık duygusunda olduğunu biliyorum. Bu yapı çok ciddi itikadı sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim bir hoca değil bir holding patronu ve örgüt yöneticisi olduğu görülmüştür. Tabandaki kardeşlerin hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Biz de aldatıldık. Kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hazreti Yusuf'un hissiyatı içindeyiz. Biz de sırtımızdan hançerlendik. Tabanın da artık bizimle olmasını bekliyoruz. Bu zor günleri beraber aşabiliriz.

"YETİMİN MALINA UZATILAN ELİ KIRARIZ"

30 Mart'tan çıkan başka bir mesaj çözüm sürecinin muhafazası mesajıdır. Kardeşliğimizi daha da yüceltecek yeni reformlarla Türkiye'nin meselelerini tek tek çözüme kavuşturacağız. Yolsuzluklar konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı ilan etmek istiyorum. Biz yola çıkarken 3 Y ile mücadele dedik. Biz bu mücadeleyi bu güne kadar başarıyla verdik. Süreç içinde varsa onların da üzerine gideriz. AK Parti yolsuzlukla mücadele etme kararlılığı ile başa gelmiştir. Samimi her iddiayı ciddiye alır ve üzerine gideriz. Yetimin malına uzatılan eli kırarız.

"BU TOKADI HALA HAZMEDEMEDİLER"

Yolsuzluk klasörü önünde poz verdiğin kişiyi aday yaptın kazanacak sandın. Ne oldu millet senin yalanlarına inanmadı. İstanbul'da tarihi bir Osmanlı Tokadı'nı yediniz. Şimdi ne yapıyorlar? Arada 700 bin oy farkı var acaba İstanbul seçimini iptal ettirebilir miyiz diyorlar. Bu tokadı hala hazmedemediler. Her seçimde millet size bu türden bir adalet tokadı atmaya devam edecek.
 
Paralel yapının algı operasyonlarına da göz yumacak değiliz. Her iddianın da incelenmesinden kaçınmayız. TBMM'nin iddiaları soruşturmasını bizzat iddiaların hedefi olan arkadaşlarımız istedi. Bu süreci tam bir hassasiyet içinde götüreceğiz gerçekleri ortaya çıkaracağız.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI

AK Parti genel merkezinde veriler derlendi. Resmi olmayan sonuçlara göre analizler yapıldı. Gece geç saatlere kadar bu çalışma devam etti. AK Parti 2004 yerel seçimlerinden yüzde 41,7 oy almıştı. 2009 Yerel seçimlerinde yüzde 38 idi... 51 ildeki oy oranlarına göre 2014 yerel seçimlerinde oy oranımız yüzde 45,5 oldu.
 
Geçerli 45 milyon oyun 20 milyon 540 binini AK Parti aldı. CHP yüzde 27,8 ile 12 milyon beş yüz bin oy aldı. MHP yüzde 15 ile 6 milyon 800 bin oy aldı. BDP de yüzde 4,2 ile yaklaşık 2 milyon oy aldı.

"MUHALEFET BU ŞEKİLDE KENDİNİ KANDIRABİLİR"

Seçim sonuçlarını hazmedemeyenler AK Parti'nin yerel seçimdeki oy oranını genel seçimle karşılaştırmak gibi bir kurnazlığa giriyor. Muhalefet bu şekilde kendini kandırabilir. Yandaş kalemşörler de çarpıtabilir. Ancak yerel seçim yerel seçimle kıyaslanır. Elma armutla kıyaslanmaz. Ak Parti 2009 seçimlerine göre oy oranını 7 puan artırmış rekor seviyede oy almış 30 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi olmuştur. CHP ve MHP oylarını topladığınızda AK Parti'ye yetişemediğini görürsünüz. Kazanılan belediyelere baktığınızda AK Parti rakiplerine açık ara fark atmıştır.

 Bunlar nasıl seçim değerlendirmesi yapıyor. Sosyal değerlendirmeden psikolojiden anlamıyorlar. Bari 2 kere 2'nin 4 ettiğini anlayın. Zorla beş yapmaya çalışıyorlar.

"EGE'DE DAHA ÇOK ÇALIŞMA LAZIM"

AK Parti 81 vilayetin 48'inde birinci partidir. 29'unda 2. partidir. Sadece 4'ünde 3. parti olmuştur. Boş yok muhakkak her yerde derece var. 7 coğrafi bölgenin altısında birinci parti olduk. Sadece Ege'de 1 500 oy farkıyla ikinci olduk. Daha önce 7'de 7 idi bu sefer Ege'de ikinciyiz. Ege'de daha çok çalışmak lazım.
 
En başarılı dört ilimiz Rize yüzde 68 ile birinci...
Konya yüzde 64 oy oranıyla ikinci sırada...
Şanlıurfa ve Malatya yüzde 62 ile 3 ve 4. sırayı paylaşıyor.

"AY SONUNDA KONYA VE KAYSERİ'YE GİDECEĞİZ"

Kayseri'ye ve Konya'ya ses kısıklığım sebebiyle gidemedim. Arkadaşlarımız benim yerime katıldılar. Bu ay sonu itibariyle Konya ve Kayseri'ye gideceğiz. Orada da teşekkür mitinglerimizi başlatacağız.

"TRABZON'UN HAYRAT İLÇESİ BİRİNCİ OLDU"

En yüksek ilçeleri de unutamam. Trabzon'un Hayrat ilçesi yüzde 83 ile en yüksek ilçe oldu. Rize'nin Güneysu ilçesi yüzde 81 ile ikinci sırada... Sırasıyla Konya Karatay, Nevşehir Acıgöl, Rize İyidere, Karaman Başyayla, Şanlıurfa Haliliye, Malatya Pötürge en çok AK Parti'ye mühür basan ilçelerimiz oldu. Bu sekiz ilçemizi özellikle tebrik ediyorum. AK Parti'nin oyları sadece yedi ilde küçük düşüşler kaydetmiş geride kalan 74 ilde AK Parti oyları artmıştır. AK Parti oyları hiçbir ilde yüzde 10'un altına düşmedi. Sadece Tunceli'de yüzde 20'nin altında olmuştur. CHP 26 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. Hali ortada. MHP 16 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. Konuşuyor. Milleti kucaklayan diyor. Milleti nasıl kucaklıyorsunuz siz? Demek ki siz milletle kucaklaşamadınız. Zaten el öptürmekten yanına kimse yaklaşamıyor ki. Durum ortada. BDP 62 ilde yüzde 5'in altında kaldı. AK Parti kurulduğu günden itibaren girdiği sekizinci seçimde de milletin partisi olduğunu göstermiştir.

"YALAN SÖYLEMEKLE SEÇİM KAZANILMAZ"

Türkiye haritası üzerinde CHP MHP BDP belli bölgelerde kısmi varlık gösterirken AK Parti yedi coğrafi bölgede varlık gösteren tek parti olmuştur. Biz rakamlarla oranlarla kıyaslarla konuşuyoruz. CHP seçimin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen millete hesap vermemiştir. 10 gündür CHP'nin MHP'li ANkara adayı insanları sokağa dökerek hezimeti gölgelemeye çalışıyor. Eski alışkanlıklar devam ediyor. Yenilgiyi hazmetmek başarısızlığı kabullenmek gerek. Hile var diye iftira atmakla yalan söylemekle seçim kazanılmaz.

"KİMİN HİLE YAPTIĞI ORTADA"

Pensilvanya'nın medyasına ajansların sırtını dayayarak insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Herkes dürüst olacak. Sonuçları kabul edecek milletin takdirine boyun eğecek. Ankara'da hile var dediler sandıklar sayıldı AK Parti'nin oyları arttı. Kimin hile yaptığı ortada.
 
Seçim sonuçları üzerinde ayrıntılı analizlere devam edeceğiz. Kendimizi sorguya çekecek nerede hata yaptığımızı göreceğiz. Başarılı olan illerde de oyumuzu artırmak için neler gerektiğini oturup düşüneceğiz. Başarılı olmak için vaatleri yerine getirmek için takipçi olacağız. Genelde ve yerelde her seçimde kendimize ait rekoru aşıyor daha çok insanımızı kucaklıyoruz. Meydanlarda bizim dışımızdaki partiler ne ortaya proje koydular ne plan ortaya koydular sadece takiyye iftira yalan...

"30 MART'TA BÜYÜK TÜRKİYE KAZANMIŞTIR"

Biz ayrıştırıcı olmadık olmayacağız. Nefretin kutuplaşmanın dilini asla kullanmadık kullanmayacağız. Milleti kucaklamaya devam edeceğiz. Demokrasiyi özgürlükleri koruyarak Türkiye ve kardeşliği büyüteceğiz. Hiç kimse ama hiç kimse umutsuz olmasın. Hüzün ve yeis içinde olmasın. Kazanan Türkiye olmuştur. 30 Mart'ta ihanet gereken cevabı almıştır. Ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. 30 Mart'ta büyük Türkiye kazanmıştır. İstiklal ve istikbal mücadelesi sarsılmaz bir zafer elde etmiştir.

"TÜRKİYE'NİN İMAJINI YARALAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERDİLER"

Saldırılara rağmen ekonomi sarsılmaz şekilde devam ediyor. MHP'nin genel başkanı çıkmış seçim esnasında işçi ne yapıyor memur ne yapıyor sanayide durum vesaire ile bizi eleştirmeye kalkıyor. Türkiye'nin büyüme hızından bihaber... Üretimdeki artıştan bihaber... Haberleri bile yok. Türkiye ekonomisi 2013'ün tamamında yüzde 4 büyüme kaydetti. Kesin netice milli gelirimiz 820 milyar dolara ulaştı. Bu bir rekor. Adamlar bunu dahi görmüyor. Muhalefetin ve paralel yapının tahriklerine rağmen dış politikada kararlı duruşumuz sarsılmadı. Birileri Türkiye'nin AB nezdinde imajını yaralamak için gayret gösterdi. AB'nin demokasiye yapılan ahlak dışı saldırıları göreceğine ben de inanıyorum.
 
Twitter youtube facebook gibi uluslararası şirketlerin sonderece kuralsız biçimde saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü. Biz özgrülükleri kısıtlayacak bir yaklaşımın içinde olmayız.

Editör: TE Bilisim