Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kuruluş yıl dönümü resepsiyonunun ardından Ak Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle görüştü.

Milliyet'te yer alan habere göre, milletvekillerinin söz almadığı toplantıda Erdoğan’ın konuşmasının ardından vekillere, “Genel başkan ve başbakan olarak kimi görmek istersiniz” sorusunun yer aldığı anket formu dağıtıldı.

Vekillerin kapalı zarf içinde formları teslim etmesinin ardından toplantı sona erdi. Ak Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, toplantıda özetle şu mesajları verdi:

"PERFORMANSINIZI KONTROL EDECEĞİM"

"Çankaya’ya çıktığımda parti sahipsiz kalacak zannetmeyin. Çankaya’a çıkıp ‘partinin ve ülkenin ne hali varsa görsün’ diyemeyiz. Çalışmalarınızı, disiplininizi, performansınızı kontrol edeceğim. Gözüm üzerinizde olacak. Tüm projelerin takipçisi olacağız. Bundan sonra da durmak yok yola devam diyoruz."

"MYK DEĞİŞEBİLİR"

"Perşembe günü MYK’mızı yapıp, bu konuları görüşeceğiz. Ardından olağanüstü genel kurulumuzu yapacağız. Burada sadece genel başkan değişimi olacak. Ve yeni genel başkan ile yolumuza devam edeceğiz. MKYK’da bir değişiklik olmayacak. Ama genel başkan, MYK’da istediği zaman değişiklik yapma hakkına sahiptir."

"YENİ TEAMÜLLER OLUŞTURACAĞIZ"

"Çankaya’da Anayasanın dışına çıkacak halimiz yok ama anayasanın verdiği tüm yetkileri kullanacağım. Bana ‘Eskiden bu yetkiler kullanılmıyordu. Teamüller var’ diyorlar. Eski teamüller bizi bağlamaz. Biz yeni Türkiye’nin yeni teamüllerini oluşturmak zorundayız. Çünkü bu teamüllerin içinde 2023 var."

"ANAYASA’YI DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ OLMALI"

"2015 seçimlerine 313 milletvekilimizle tüm teşkilatlarımızla birlikte hazırlanacağız. Anayasa’yı değiştirecek bir güce sahip olarak bu seçimden çıkmamız lazım."

Editör: TE Bilisim