Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Biz, vicdanımızı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimize bir kenara bırakarak sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz. Bunun için Suriye'deki, Irak'taki, Balkanlar'daki, Kafkaslar'daki, Kuzey Afrika'daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Arakan'da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız." ifadelerini kullandı.

 

"TERÖR DÖNÜP DOLAŞIP ONLARI DA VURACAK"

"Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir. Terör örgütleri kullanılarak bölgede oynanan oyunların asıl yüzünü görüyoruz ve dayatmaları kabul etmiyoruz." diyerek, "Türkiye'yi, terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sonra ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaklardır. DEAŞ... Hedef DEAŞ. İşte buyurun şu anda müttefikimizin silahları DEAŞ'ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak? Bu nasıl NATO'da beraber olmak. Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek onları da vuracak." şeklinde konuştu.

 

"TÜRKİYE GÜVENLİ BİR LİMANDIR"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye bir güvenli limandır. Bütün bunlara rağmen, hala bizimle siyasi ve ekonomik olarak uğraşan kimi ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye, dostlarına sadece faydası dokunmuş, kendisine husumet besleyenleri ise hep hayal kırıklığına uğratmış bir ülkedir. Bizim amacımız dostlarımızın sayısını arttırmaktır. Tüm samimiyetimizle dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan hiç kimse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pişman olmayacaktır."

 

"SURİYE İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİMİZİ ALDIK"

Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelip onları vuracak. Teknolojinin küreselleştiği bu dünyada terörü Ortadoğu'ya hapsedeceğini sananlar yanılıyor. 911 kilometre Suriye sınırında biz yaşıyoruz onlar değil. Her türlü tedbirimizi aldık. Fırat Kalkanı'nda ne yaptısyak aynı şekilde bu görevi ifa etmenin hazırlığı içindeyiz. Son dört yıldır ardı arkası kesilmeden yapılan saldırılara rağmen mücadelemiz devam ediyor.

 

"ARTIK TÜRKİYE GÜVENLİ BİR LİMANDIR"

Yılın ikinci çeyreği için yüzde 7'lik bir büyüme bekliyoruz. Uluslararası yatırımlar sürüyor. Artık Türkiye güvenli bir limandır. Türkiye dostlarına sadece faydası dokunmuş kendisine husumet besleyen ülkelere hayal kırıklığı yaşatmış bir ülkedir. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı tebrik ediyorum. Görev yapmakta olan tüm askerlerimize selamlarımı gönderiyorum. Tüm şehitlerimizin ailesine şahsım ve milletim adına şükranlarını sunuyorum. Kalın sağlıcakla.

Editör: TE Bilisim