HDP seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde halk toplantıları almaya devam ediyor. Şerefiye Mahallesinde alınan halk toplantısında konuşan HDP adayı Lokman Ergün “Van'da HDP'nin 8-0 yapması AKP'nin zulmüne ve baskılarına karşı verilecek bir cevabın dili olacaktır.” Dedi.

 

HDP Van Millet Vekilleri adayları mahallelerde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Şerefiye Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya HDP 7. sıra Millet Vekili Adayı Lokman Ergün, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, DBP Van Eşbaşkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran ve mahalle meclis Eşbaşkanları katıldı.

 

KESER: FİKİR BEYAN EDEMEYECEK DURUMA GELDİK

Birçok mahalle sakininin katıldığı toplantıda ilk konuşmayı yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser şu ifadelere yer verdi: “7 Haziran seçimlerinden sonra savaş konsepti devreye girdi. Konsept öncelikle bölgede orman yakılarak, ekosistem katledilerek başlanıldı. Akabinde şehirlerde Cizre gibi birçok ilçemizde sokağa çıkma yasakları ile çoluk çocuk demeden katliamlar yaşatılmaya başlatıldı. Tabirlerince bölgede bütün yaşamı 'etkisizleştirdik' dediler. Şimdi baktığınızda bu etkisizleştirme politikasını Türkiye'nin her alanına yayıyorlar. Ankara'da bir anne burası Cizre ve Şırnak gibi oldu dedi. Baktığınızda da Ankara gibi devletin yüksek makamlarının ortasında böyle bir eylem yapılıyor ve üzerine devletin polisi ölü ve yaralıların bulunduğu bölgeye gaz atıyor. 'Nereye giderseniz gidin sizi katlederiz' mesajı alalen verilmek isteniyor. Siyasi arenaya baktığınızda orda da siyasi operasyonlar ile durmaksızın devam ettiğini görürsünüz. Belediyelerin üzerinde büyük bir baskı var. Belediyeler bir yerelin yediden yetmişe hizmet aldığı halkın önemli bir iradesidir. Bu hizmet iradesi ve halk özgürce bir fikir beyan edemeyecek duruma getirilmiştir. En son Aygül Başkanımız bir fikir beyan ettiği için görevinden uzaklaştırıldı. Eğer bu halkın seçilmişleri fikirlerini özgürce beyan edemeyecek ise seçilmişliğin ne anlamı var. Seçilmişler üzerinden halka ceza mı vermek isteniyor. Bu açıdan halkımızın birlik ve beraberliği tek çözüm adresidir.”

 

ÇOBAN: KÜRTLER SÜREÇTE BİLE KATLEDİLDİ

Keserin ardından söz hakkı alan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, “Bize dağdan insinler siyaset yapsınlar demişlerdi. İşte bizler siyaset yapıyoruz. 7 Haziran’da 80 milletvekili meclise koyarak yıkılamayacak 13 yıllık iktidarı koltuğundan ettik. Bunun acısıdır ki savaş konseptini devreye soktular. Bize siyaset yapın diyenler ne oldu da savaşa yüzlerini döndüler. Aygül Başkanın siyasi geçmişini biliyorsunuz. İlk kadın gerillalarındandır. Barış meclisi olarak Türkiye ye gelip, Türkiye de barışa bir umut için yıllarca cezaevinde yatmış bir arkadaşımızdır. Demokratik siyasette yer alarak Belediye Eşbaşkanı olmuştur. Aygül Bidav bırakın özyönetim talebini, beyan edilen özyönetim önerisinde bulunmuştur. Bugün bir öneri bile suç delil edilerek görevinden uzaklaştırılmıştır. Bidav'ın sağlık sorunlarına rağmen bütün mücadelesi halkların barışı ve kardeşliği içindi. Devlet ondan farklı düşünen herkese zulüm etmemelidir. Güç benden yana, asker benden yana, yargı benden yana deyip herkes AKP'li olsun demek diktatörlüktür. Kürtler hiçbir zaman demokrasiden faydalanarak vatandaş olamadılar. Kürtler barış isterken, demokratik ve eşit yurttaşlık olmak istediği süreçlerde bile katledildiler." Dedi.

 

ERGÜN: AKP ZULMÜNE KARŞI TEK GÜÇ HDP'DİR

Son olarak konuşmasını yapan HDP Milletvekili Adayı Lokman Ergün şu sözlere yer verdi: “Seçimler sadece kendi başına Kürt sorununu çözmez. Kürt sorununda asıl çözüm Kürtlerin kendi topraklarında kendi kimliği ve özyönetimi ile özgür iradesini yaşatmakta geçer. Seçimler sadece bunun demokratik bir kazanımıdır. Yarın Beşir Atalay ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Van da bir açılış gerçekleştirecekler. 4000 m2lik alan üzerinde bir spor salonunun açılışını yapacaklar. Halkımız iyi biliyor ki o spor salonu her zaman vardı. O spor salonunun yeri ve yapımında trilyonlarca para vurgun yapıldı. Bugün o maddi destek belediyelerimize yapılsa o spor salonu gibi 5 tane daha yaparlardı. Rant üzerine yaptıkları bu açılışı adeta gözümüze sokuyorlar. AKP geçmiş zamanlarda bölgemizde hatırı sayılır oy alırdı bunun sebebi yolsuzluğa karşı duracakları ve Kürt sorununda çözüm geliştirecekleri vaatleriydi. Şimdi AKP ye baktığımızda Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğu ve Kürdistan da tarihin en büyük katliamları gerçekleşiyor. Artık Kürtler bu ucuz politikalara prim vermiyor. Beşir Atalay Kürdistan'da atılan gazların, baskıların, tutuklamaların ve yargısız infazların talimatını verenlerdir. Bizim Van da insana vereceğimiz tek cevap sekiz sıfır yaparak bu insana geldiğin gibi gitmelisin mesajını vermektir. Biz bu seçimlere parlamentoya girelim veya girmeyelim diye bakmıyoruz. AKP'nin halklara yaptığı zulmü kabul edip etmeme meselesidir. AKP sandık ta bunun cevabını alacaktır.”

 

YILDIRIM EDREMİT’TE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

HDP Van Milletvekili adayı Yeliz Zozan Yıldırım’da Edremit’te seçim çalışmalarını sürdürüyor. Edremit’te esnaf gezileri ve halk toplantılarına Yıldırım, halktan yoğun ilgi gördü.  Seçim çalışmalarında halka hitap eden Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek halkı HDP etrafında birleşmeye ve barış için mücadele etmeye çağırdı. 

Editör: TE Bilisim