Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 7. Van Denizi Su Sporları Festivali düzenlendi.

 

Edremit Su Sporları Merkezi'nde yapılan festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışta konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Gölü'nün yörenin en önemli güzelliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu değerden yeterince faydalanabilmek amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

 

Dün hava muhalefeti nedeniyle festivalin açılışını gerçekleştiremediklerini belirten Taşyapan, şunları kaydetti: "Dün sabah yağmur, fırtına, rüzgar, soğuk hepsi bir aradaydı. Bugün ise Van Gölü’nün kenarında bu mevsimde yaşayabileceğimiz en güzel günlerden birini yaşıyoruz. Bütün haşmetiyle hem Erek Dağı'nın hem Van denizinin hem de Van'ın her tarafını çok net olarak görmek mümkün. Böyle bir günde bu festivalin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Van denizi çok kıymetli bir deniz. Bu kadar yükseklikte, bu kadar büyüklükte ve güzellikte bir deniz dünyada nadir bulunan mekanlardan bir tanesi. Bizler bu denizden çok iyi faydalandığımızı söyleyemeyiz. Biz de su sporları festivalini, ısrarla sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Bunu daha da geliştirmemiz, daha cazip hale getirmemiz lazım."

 

Van'ın bin 750 metre yükseklikte olduğunu anımsatan Taşpayan, kentin antrenmanlar ve yarışlara hazırlanma açısıdan iyi bir yer olduğunu vurguladı. Taşpayan, "Yükseklik bakımından da sporculara vereceği performans açısından Van Denizi çok iyi bir imkan. Bunları kullanarak spor branşlarında daha da ileriye giderek bütün müsabakalarda çok daha iyi dereceler alacağımıza inanıyorum." dedi.

 

Konuşmaların ardından festival alanındaki plaj futbolu ve plaj voleybolu müsabakaları ile dragon yarışlarını izleyen Vali Taşyapan ve beraberindekiler, havalı tüfek ve dart atışları yaptı, ardından kurumların stantlarını gezdi.

 

Van ve çevre illerden plaj voleybolu, plaj futbolu, kano, kürek, yelken ve yüzme dallarından 84 takımın katıldığı festival, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.  Festivale, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sporcular ve vatandaşlar katıldı. 

Editör: TE Bilisim