Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, VAN-TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nu ziyaret etti. Çoban, kadın emeğine sektör açmak, kadın emeğini görünür kılmak gerektiğini ifade etti.

 

 

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, VAN-TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini ziyaret etti. VAN-TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Semra Odabaşı tarafından VAN-TSO binası önünde karşılanan Çoban, daha sonra Odabaşı ile birlikte binaya geçti. Eş Başkan Çoban, VAN-TSO Toplantı Salonu’nda VAN-TSO Başkanı Necdet Takva ve kadın üyeler tarafından karşılandı. Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren VAN-TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, yapılan ziyaretin kendileri için çok değerli ve anlamlı bulduklarını ifade etti. Kadın emeğini harekete geçirmek gerektiğini söyleyen Odabaşı, kadın ve gençlerin büyük bir oranının işsiz olduğu bir kentte önemli projelerin hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Kadınların doğru yerde ve doğru zamanda proje geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Odabaşı, bu yolla ekonominin hareketleneceğini söyledi.

 

TAKVA: KADIN EMEĞİNİ HAREKETE GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR

Ardından konuşan VAN-TSO Başkanı Necdet Takva, Eş Başkan Çoban’ın yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Biz şuna inanıyoruz, nüfusun yarısının kadınlardan oluşan bir şehirde kadınların ortak paylaşım iradeleri ortaya çıkmaz ise biz asla kentimizi sağlıklı bir şekilde ileriye götürme şahsına ve gücüne sahip olamayız. Bu aynı zamanda bir özeleştiridir. Bizim için kadın girişimciler kurulu çok önemlidir. Biz kadın kurulumuzun güçlü olması ve farkındalık oluşturması için her koşulda elimizden gelen tüm çabayı ve desteği vermeye hazırız" dedi.

 

ÇOBAN: KADIN EMEĞİNİ GÖRÜNÜR KILMAMIZ GEREKİYOR

Eş Başkan Çoban ise, kadınların kent yaşamına renk kattığını ifade ederek, kadın girişimcileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı. Kadınları ticaret noktasına taşımanın zor olduğuna dikkat çeken Çoban, kadının emeğine sektör açmak, kadın emeğini görünür kılmak gerektiğini ifade etti. Çoban, "Bu nedenle yaptığınız çalışmalardan dolayı, cesaretinizden dolayı sizleri selamlıyorum. Ben bugün sizleri dinlemek için buradayım. Bilginizi ortaklaştırmak için ve girişimlerinize belediyemizin nasıl destekleri olabilir nasıl ortaklaştırabiliriz ve kadın emeğini nasıl görünür kılabiliriz diye buradayız" dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Eş Başkan Çoban'a, Takva ve Odabaşı tarafından plaket ve kadınlar tarafından yapılan bir kolye hediye edildi. Konuşmaların ardından toplantı 1 saat devam etti. 

Editör: TE Bilisim