Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, HDP, Meya-Der, DİHA ile İpekyolu Gazetesi'ni ziyaret etti.

Önceki hafta il kongresi gerçekleşen HDP İl Başkanlığı'nı ilk olarak ziyaret eden eş başkanlar, yeni seçilen yönetim eş başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Eş Başkanları, HDP İl Eş Başkanları Derya Hayva ve Veysi Dilekçi karşıladı. Ziyarette ilk olarak konuşan Eş Başkan Çoban, 2015 yılının çok önemli bir yıl olacağını belirterek, 2015 yılının Kürt sorunu için önemli bir dönemeç olacağına işaret etti. Kongrenin büyük bir coşku ile geçtiğini ifade eden Çoban, "Kongrede de açığa çıkan durum halkın bizden büyük bir beklentisinin olduğudur. Böylesi zor bir dönemde bu görevi üstleniyorsunuz. Size ve yönetiminize başarılar diliyoruz" dedi. Eş Başkan Kaya da yeni seçilen yönetimi tebrik ederek, başarılar diledi.

HAYVA: HALKIMIZ ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Çoban'ın ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çok önemli bir süreçte çok zor bir görevi devraldıklarını belirterek, halkın kongrede kendilerine çok önemli bir mesaj verdiğini söyledi. Halkın kongrede iradesini net bir biçimde ortaya koyduğunu ifade eden Hayva, bu coşkunun mutlaka sandığa da yansıyacağını söyledi. Belediyelerden önemli bir destek beklediklerini ifade eden Hayva, ortak hareket etme ve birlikte halka hizmet götürmek için ortaklaşmanın olması gerektiğini söyledi. İnsan onuru mücadelesinin meyvelerini verdiği en önemli alanların belediyeler olduğuna dikkat çeken Hayva, belediyelerin bu konuda halka hizmet götürmek için her türlü çalışmaları yapması gerektiğini ifade etti.

DİLEKÇİ: KONGREMİZ BİZİM İÇİN SEÇİM STARTI OLDU

Hayva'nın ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, kongrenin kendileri için bir seçim startı olduğunu belirterek, ortaya konan iradeyi daha da yükseltmek için çalışacaklarını söyledi. Hep birlikte kenti hak ettiği noktaya ulaştırmak için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Dilekçi, kentte yaşayan herkese cevap olabilmek için mücadele edeceklerini söyledi. Kongrenin kendilerine güç ve moral olduğunu aktaran Dilekçi, bu moral ve duygu ile seçimlere hazırlanacaklarını söyledi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından eş başkanlar, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) Van Şubesi'ni ziyaret etti.

EŞ BAŞKANLARDAN MEYA-DER'E ZİYARET

Eş Başkanları burada Dernek Başkanı İbrahim Alkan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Burada konuşan Eş Başkan Çoban, "Burada çalışan arkadaşlarımızın çok önemli ve çok farklı görevleri var. 30 yıldır yaşadığımız acıların yanında bu kez de Kobanê'nin acıları oluştu. 30 yıldır büyük bedeller verdik ama bu yıl acıların çok daha büyüğünü yaşadık. Bu kurumumuz haklı olmanın en yüksek temsilyeti olan kurumumuzdur" dedi. Yaşanan acıların bu yıl yaşanan savaştan dolayı daha da katlandığını söyleyen Eş Başkan Kaya, Meya-Der'in bütün bu acıları yaşayan bir kurum olduğunu söyledi. Dernek Başkanı İbrahim Alkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sürekli bir araya gelmenin önemli olacağını söyledi.

BİR ZİYARETTE DİHA VE İPEKYOLU’NA

Çoban ve Kaya daha sonra Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van Bölge Bürosunu ziyaret etti. Bölge Müdürü Ferhat Çelik ve özgür basın emekçileri ile bir araya gelen eş başkanlar, çalışmalarından dolayı DİHA'ya teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili soruları yanıtlayan Çoban ve Kaya, büyükşehir belediyesinin diğer büyükşehir belediyelerine oranla çok hızlı bir şekilde kurumsallaştığını söyledi. Eş Başkanlık ile ilgili soruları yanıtlayan Eş Başkan Çoban, AKP'nin kadının sosyal yaşama girmesine alışık olmadığı için kadınlarla ilgili böylesi açıklamalar yaptığını belirterek, "Kürtler kadınların sosyal ve siyasal yaşama katılmaları için büyük bir evrim geçirdi. Eş Başkanlık bir süre sonra çok iyi oturacak. Çünkü eş başkanlık topluma büyük bir adım attırdı ve bunu daha da geliştirecektir" dedi. DİHA Bölge Müdürü Ferhat Çelik ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretten dolayı teşekkür etti. Çoban ve Kaya kendilerine ikram edilen yemekleri yedikten sonra, ajansın haber merkezini gezdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona ererken, eş başkanlar bu kez İpekyolu Gazetesi'ni ziyaret etti. Eş Başkanları gazete çalışanları karşıladı. İlk olarak matbaayı gezen Çoban ve Kaya daha sonra çalışanlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Çoban ve Kaya ziyaretlerin ardından çevrede bulunan esnaflarla da bir araya geldikten sonra ziyaretlerini tamamladı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim