Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, yakalandığı amansız hastalık sonrası önceki gün hayatını kaybeden eski HADEP Genel Başkanı ve HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Sayın Bozlak, halkımızın haklı mücadelesinde daima sevgi, saygı ve minnetle anılacaktır” denildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, yakalandığı amansız hastalık sonrası önceki gün hayatını kaybeden eski HADEP Genel Başkanı ve HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Eş Başkanlar mesajlarında “Değerli mücadele insanı ve Kürt halkının önemli değerlerinden olan HADEP eski Genel Başkanı ve HDP Adana Milletvekilimiz Sayın Murat Bozlak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” Dedi.

‘BASKILARA BOYUN EĞMEDİ’

Bozlak’ın yıllarca uygulanan baskılara boyun eğmediğini ifade eden Eş Başkanlar, “Sayın Bozlak, yıllarca yaşatılan onca baskıya karşı mücadelesinde yılmamış, tüm bu zorluklar karşısında her türlü bedeli vererek, halkının değerlerini ve mücadelesini en üst düzeyde savunmuştur. Binlerce faili meçhul cinayetlerin işlendiği, milletvekili arkadaşlarının sokak ortasında infaz edildiği hatta kontra güçler tarafından yapılan suikastta ağır yaralanmasına ve felç geçirmesine rağmen bu mücadelesinde vazgeçmemiş, Kürt siyasi partilerinde genel başkanlığa kadar her alanında cesurca yer aldı. Büyük bedellerle kurulan HADEP'in Genel Başkanlığı sırasında tutuklanan Bozlak, uzun bir süre cezaevinde kalmıştır. Genel Başkanı cezaevinde olan bir parti, 1999 seçimlerinde tarihi bir yol aralamış ve bugünlerin temeli bu seçimlerde atılmıştır. 1999 döneminde ilk kez bir Kürt partisi 36 belediye alarak tarihi bir başarı elde ederken, partinin genel başkanı Sayın Bozlak o dönemde de hala cezaevinde bulunuyordu.” İfadelerini kullandı.

‘KÜRTLER YİĞİT EVLATLARINI UNUTMAYACAK’

Bozlak'ın Kürtlerin acı tarihinin her safhasında yer aldığını ve yılmadan çalışmalarına devam ettiğini ifade eden eş başkanlar açıklamalarının sonunda şunlara yer verdi; “Kürt halkı bu yiğit evladını asla unutmayacaktır. Halkımız, Sayın Bozlak'ın en çok istediği barışı mutlaka bir gün kendisine hediye edecektir. Halkımız, onun bıraktığı mirasa daima sahip çıkacak ve onun bıraktığı bu kutsal emaneti en layık yerine taşıyacaktır. Sayın Bozlak, halkımızın haklı mücadelesinde daima sevgi, saygı ve minnetle anılacaktır. Bu vesile ile acımızın büyük olduğunu belirtir, kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim