ŞEHRİVAN HABER: Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, organik bal ve kilim üretimi yapan El Sanatları ve Kilim Atölyesi’ni ziyaret etti. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, belediye bünyesinde faaliyet yürüten birimlerdeki incelemelerini sürdürüyor. Eşbaşkan Avcı, Edremit İlçesi Süphan Mahallesi’nde bulunan El Sanatları ve Kilim Atölyesi’ni ziyaret etti. Eşbaşkan Avcı’ya Meclis Başkanı Cemil Komi, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya ve Fen İşleri Daire Başkanı Çetin Çiftçi eşlik etti. 

AVCI: HERKESE ÖNERİYORUM

Kilim atölyesini ve arı kovanların bulunduğu alanda incelemede bulunan Eşbaşkan Avcı, “TuşBal” ismiyle üretilen organik bala dikkat çekerek, “Belediyemize bağlı kilim atölyelerinde her şeyimiz organik. Burada kilim yapımı, bal ve sabun üretimi yapılıyor. Ballar 2 üniversiteden sertifikalı, herkese öneriyorum eğer bal yiyecekseniz iki üniversiten sertifikalı TuşBal’ı yiyin. Bizim bu alanları geliştirmekte çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

“KİLİMLERİMİZ BEĞENİLİYOR VE İLGİ GÖRÜYOR”

Kilim atölyesinin eğitmenlerinden olan ve yıllardır kilim sektöründe birçok çalışmaya imza atan Enver Özkahraman ise, “Biz atölyelerimizde kilim yapımını kadınlar ile birlikte yapıyoruz. Kilimlerimiz birçok yerde beğeniliyor ve ilgi görüyor. Onun yanında da bizim burada kovanlarımız var organik bal üretiyoruz. Herkesin bu baldan alması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim