İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Veysel Keser, Beritan Tayan, Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır ve DBP’li Belediye Meclis üyeleri, kentlerdeki çatışmalı ortamdan dolayı evlerini terk ederek Van’a gelen Yüksekova, Nusaybin ve Şırnaklı aileleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

 

 

İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Veysel Keser, Beritan Tayan, Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır ve DBP’li Belediye Meclis üyeleri, Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan göç birimi ve iç savaştan dolayı evlerini terk ederek Van’a gelen Yüksekova, Nusaybin ve Şırnaklı aileleri ziyaret etti. Heyet ilk olarak, Van Büyükşehir, İpekyolu ve Edremit Belediyelerinin ortak koordinasyonuyla kurulan Göç birimini ziyaret ederken, Büyükşehir Belediyesi ek binasında bulunan göç birimi ziyaretinde konuşan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Belediyelerin bu tür konularda, ortak koordinasyonla çalışmaları hem daha hızlı hem de aileleri tespit konusunda daha sonuç alıcı olduğunu belirterek “İpekyolu Belediyesi olarak mağdur olan halkımıza elimizden gelen her türlü desteği yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yardım ve destek çalışmaları hızla devam etmektedir. Göç edip vana yerleşen ailelere toplumca destek olmalıyız” Diye konuştu.

 

 

GÖÇ BİRİMİNE 4100 AİLE BAŞVURUDA BULUNDU

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Faruk Yönlü ise yaptığı konuşmada, Koordinasyon verilerine göre çalışarak, Van’a gelen ailelere yardım götürdüklerini söyledi. Yönlü konuşmasının devamında “Büyükşehir, İpekyolu ve Edremit Belediyelerinin ortak çalışmasıyla kurulan ve 4 ekip halinde çalışan koordinasyonla göç mağduru ailelerin gıda, giyim, vb. ihtiyaçları karşıladıklarını, göç birimine şuana kadar 4100 ailenin yardım başvuruda bulunduğunu belirterek, “Bizim Belediye Bütçelerinin bu ihtiyaçları karşılama konusunda yeterli olduğunu söylemek mümkün değil, Bu konuda Rojava Derneğinin çok hızlı bir şekilde Van’da örgütlenmesi gerekiyor, çünkü ciddi gıda stokuna ihtiyacımız var, buna yönelik mecliste kararın çıkmasıyla beraber halk içinde bir kampanya başlatacağız ” diye konuştu. Göç Biriminin ziyaretinden sonra Eşbaşkanlar yanlarındaki heyetle beraber, Hacıbekir, Bostaniçi, TOKİ ve Yeni Mahallede bulunan göç mağduru aileleri ziyaret ederek sorunları dinledi.

 

 

Editör: TE Bilisim