Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da yaşanan depremin yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Eş başkanlar halkların birlikteliği ve ortak mücadele azmi ile Van halkının bu büyük sorunların üstesinden geldiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan depremin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremde yaşamlarını yitirenlere rahmet dileyen eş başkanlar, yaşanan acıların asla unutulmayacağını söyledi. 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde Van halkı ve dünya halklarının derin bir acı yaşadıklarına dikkat çeken eş başkanlar, yaşanan acıların dün gibi diri olduğunu ifade etti. Kentte yaşanan depremin psikolojik, sosyal, ekonomik ve fiziki açıdan yıllarca çözülemeyecek tahribatlara yol açtığını ifade eden eş başkanlar, bu acılı günleri halkların ortak dayanışması ile aştıklarını söyledi.

KAYA-ÇOBAN: ACILAR DEVAM EDİYOR

Depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen halkın yaşadığı acıların ve sıkıntıların devam ettiğini ifade eden eş başkanlar, "Depremin üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına karşın halkımızın büyük bir bölümü hala büyük sıkıntılar içerisinde yaşamlarına devam etmektedirler. Depremden sonra mağdur olan halkımızın önemli bir bölümünün mağduriyetleri giderilmezken, bu mağduriyetlerin yarattığı büyük sorunlar da her gün biraz daha kendisini göstermektedir. Mağdur edilen halkımızın bir bölümünün ise istihdam, barınma gibi ihtiyaçları maalesef hala çözülememiştir. İnsanca bir yaşam için biran önce bu sorunların çözülmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

“FEDAKARLIK SERGİLEN TÜM DÜNYA HALKLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Depremde hayatlarını kaybeden tüm insanlara rahmet dileyen Çoban ve Kaya, Van depremi sırasında ortaya çıkan dayanışmanın dünyada benzeri görülmemiş bir dayanışma örneği olduğunu belirtti. Halkların birlikteliği ve ortak mücadele azmi ile Van halkının bu büyük sorunların üstesinden geldiğini aktaran Çoban ve Kaya, büyük fedakarlık örneği sergilen tüm dünya halklarına teşekkür etti. Eş Başkanlar "Yaşadığımız depremde hayatlarını kaybeden tüm canlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet diliyor, kentimizin bir daha böyle bir acı yaşamamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim