Esenler Mahallesinde süren asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere giden İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser'i mahalle halk davul zurna ile karşılandı. Keser, bu coşkulu karşılamadan dolayı halka teşekkür ederek, asfalt çalışmalarını bu yıl içerisinde 110 kilometreye ulaştıracaklarını açıkladı.

İpekyolu (RêyaArmûşê) Belediyesi Fen İşlerimi Müdürlüğü asfalt çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hacibekir (Xacort) mahallesinden sonra Esenler Mahallesinde geçen Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kısa sürede 2 kilometrelik yolu tamamladı. Yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere mahalleye giden İpekyolu Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser ile İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır, halk tarafından davul zurna ile karşılandı. Karşılamada Esenler Mahalle Meclis Eş Başkanı Ömer Uçar, Fen İşleri Müdürü Seher Kartal ve çok sayıda kişi hazır bulundu. Halkın büyük sevinci ile karşılaşan Bidav ve Keser tek, tek herkesle tokalaştı. Yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlara bir taraftan halaya dururken diğer taraftan asfalt çalışması devam etti. Eş Başkan Bidav da halay çekerek halkın sevincine ortak oldu. Halaydan sonra açıklama yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, kentin yüz yıldır devlet zihniyeti ile yönetildiğine ve bu halk için bu kentte hiçbir şey yapılmadığına dikkat çekerek, "Kentimizi, İlçemizi ve Mahallelerimizi kendimiz yöneterek, çalışarak daha güzelleştireceğiz. Yüz yıldır onların elindeydi halka bir hizmet yapmadılar. Şimdi halkın elinde, halk kendi öz yönetimi ve kararları ile şehrini kendisi yönetiyor" dedi. Keser, yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen bu çalışmaları halka götürebildikleri için gururlandıklarını belirtti.

70 BİN TON ASFALT İHALESİ YAPILIYOR

Çalışmalar hakkında bilgi veren Keser şöyle devam etti; "Göreve başlar başlamaz var olan imkanlarla stabilize çalışmalarına ve yol genişletme çalışmalarına başladık. Asfalt ihalemizi sonuçlandıktan hemen sonra asfalt için hazır hale getirilen sokak ve caddelerimizde çalışmaya başladık. Xacort Mahallesinden başladığımız asfalt çalışmalarını şimdi Esenler Mahallesinde devam ettiriyoruz. Şuana kadar Esenler Mahallesinde, Emirhan1-2-3, Dilan, AhmedêXanê, Dostlar, Taşkın ve kardelen sokaklarını asfaltladık. 20 bin ton asfalt ihalesi yapmıştık. İlçemiz deki asfalt ihtiyacını gidermek için 70 Bin ton daha ihale askıya çıkardık. Yani 70 kilometreye denk geliyor. Aynı zamanda 30 Eylül'de 200 Bin Metrekare parke taşının ihalesi de sonuçlandırıyoruz. İpekyolu Belediyesi olarak bu yıl içerisinde 110 kilometre yol bitirmeyi planlıyoruz." diye konuştu. Keser, halkı esas alarak, halkla birlikte çalışma yürüttüklerini belirti. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Keser, coşkulu karşılamadan dolayı da halka teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından mahallede asfaltlanan sokakları Bidav ve Keser incelerken halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Halk daha önce sokakların çamur içinde olduğunu, şimdi belediyenin çalışmaları sonucunda temiz bir mahalleye kavuştuklarını belirterek eş başkan Bidav ve Keser'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim