Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ve Belediye Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Eğitim-Sen Van Şubesini ziyaret ederek, açığa alınan öğretmenlerle bir araya geldi. Kaya, emekçilerin tasfiye edilmesiyle aydınlık geleceğin tasfiye edildiğini belirterek, "Sizlerin yanındayız ve sizlerle beraber direneceğiz." Dedi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ve Belediye Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Eğitim-Sen Van Şubesini ziyaret ederek, açığa alınan öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında konuşan Eşbaşkan Kaya, “15 Temmuz başarısız oldu diye sevindik ama darbe başarılı olsaydı yaşayacağımız her şeyi bugün yaşıyoruz. Darbeciler başarılı olsaydı bugün bizlere yaşatılanın aynısını yaşatırdı. Onlar da kamu emekçilerini işlerinden atacak, belediyelere kayyum atayacak ve bugün hükümet tarafından yapılanların aynısı yapacaklardı.” diye belirtti. Ülkede ne yaşanırsa yaşansın ceremesini muhalifler ve Kürtlerin çektiğini aktaran Kaya, "Emekçileri tasfiye etmek faşizmdir. Bazıları bize, bu faşizme karşı 'sessiz kalın' diyorlar. Faşizme karşı asla susmayacağız, buna karşı susarsanız faşizm size en acı şeyi yaşatır" diye konuştu. Kaya, emekçilerin açığa alınmasıyla aydınlık geleceğin tasfiye edildiğini belirterek, "Sizlerin yanındayız ve sizlerle beraber direneceğiz." Dedi.

 

Eğitim Sen Şube Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ise, muhalif bir sendika oldukları için hedef gösterildiklerini belirterek, "Bizleri başka sendikalarla karıştırıyorlar. Eğitim-Sen'in 100 yıllık bir geleneği var ve bu gelenek asla susmayacak. Herkes bilsin ki biz kazanacağız" diyerek eşbaşkanlara desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim