ŞEHRİVAN HABER: ÖMER FARUK TOKTAŞ-  ‪Van Gölü İçin Bir Adım da Sen At etkinliğinin son parkuru olan ‬Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Van Ticaret ve Sanayi Odası’na kadar olan kısım an itibariyle Van Gölü Aktivistleri ve Van Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin katılımıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi nizamiye kapısından başladı. 

15 Temmuz Şehitleri parkı önünde gruba katılan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in yapmış olduğu kosa bir açıklamanın ardından yürüyüş İskele Caddesi’nden Van Ticaret ve Sanayi Odası’na doğru devam ediyor.

BİLMEZ: ATIK TESİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Van Gölü’nün korunması adına koruma kanunu kadar oluşması gereken bilincinde büyük ölçüde önem arz ettiğini belirtti. Atık tesisinin bir an önce tamamlanması adına gereken girişimlerin sıkı bir takip altında olduğunu belirten Bilmez bu tesise kavuşmanın yanında vatandaşlarında gölün kirlenmemesine yönelik bir bilince sahip olması gerektiğini vurguladı.

TAKVA: BU BİR İLKTİR

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise böyle bir kanunun çıkarılması adına daha önce hiçbir sivil toplum kuruluşunun yada farklı bir kurumun bu denli bir çalışmaya imza atmadığını bunun bir ilk olduğunu vurguladı. Takva oluşturulan bu farkındalığın ardından gereken girişimlerin yapılması ve Van Gölü’nün koruma kanununa kavuşması gerektiğini ifade etti.

,

ÖZEL: BU FARKINDALIĞA İHTİYACIMIZ VAR

Van Gölü Aktivistleri Başkanı Erdoğan Özel ise uzun bir süredir yürüdükleri 437 kilometrelik bir parkurun bugün son etabına girdiklerini ve Van Gölü’nün bu farkındalığa ihtiyacı olduğunu belirtti. Farkındalığın oluşması için yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini ve Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkarılması adına girişimlerine devam edeceklerini belirten Özel yürüyüşleri boyunca kendilerine destek sunanlara teşekkürlerini iletti.

ÇELİKTAŞ: SON ETAPTA OLMAK GURUR VERİCİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş ise çıkmıış oldukları anlamlı yürüyüşün bugün son etabına başlamış olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek yürüyüşün gayesini göz önünde bulundurduklarında herhangi bir yorgunluk yaşamadıklarını ifade etti.

SEYYAHOĞLU: ŞİMDİYE KADAR Kİ ÇALIŞMALARIN EN BÜYÜĞÜ

Van Gölü Aktivistleri Başkan Vekili Serkan Seyyahoğlu ise Van Gölü adına bir farkındalık oluşturmak için daha önce birçok çalışma yaptıklarını bu yürüyüşün de bu çalışmalar içerisinde büyük bir önem arz edecek bir noktada olduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim