Bostaniçi Belediyesi tarafından Hisar Anadolu Destek Derneği'ne tahsis edilen arsa üzerinde Amerikalı işadamı Nalluru Murthy’nin bağışlarıyla Canan Gürman Murthy Kilim Atölyesi açıldı. Yaklaşık 20 kadının istihdam edileceği ve Amerikalı Nalluru Murthy’nin Trabzonlu eşi Canan Gürman Murthy ismi verilen atölyenin açılışına; Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Canan Gürman Murthy'in eşi Nalluru Murthy, Hisar Anadolu Destek Derneği üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.


Açılışta konuşan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, kilim işlemenin zor ve uğraş gerektirecek bir sanat olduğunu söyleyerek, kadınların kendi duygu ve düşüncelerini yansıtan sanatın paha biçilemez olduğunu ifade etti. Ergüneş, "Bugün burada güzel bir anı yaşıyoruz. Beldemizde kadınlarımızın istihdam edildiği, eğitim görebileceği ve bunun yanı sıra bölgemizin en önemli kültür değerlerinden olan ve geçmişi çok eski bir kültürü halen ayakta tutabilmenin amacı içerisindeyiz. Açılan bina ile bölgemizin önemli kültür öğelerinden biri olan kilimi kadınlarımız burada dokuyarak kalıcı bir mirası yarınlara bırakacaklar. Belediye yönetimi olarak bu binanın açılmasına vesile olan, katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.


Amerikalı işadamı Nalluru Murthy ise, binanın adına hayatını kaybeden eşi Canan Gürman Murthy'in isminin verdiğini dile getirerek eşine vefa borcunu ödediğini söyledi. Eşi Canan Gürman Murthy'in yoksul bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Murthy, "Eşim çok yoksul bir ailenin çocuğuydu. Eşim bu yoksullukla sıfır sermaye ile yıllarca çalışarak milyon dolarlık serveti olan bir duruma geldi. Eşim yardımsever, yoksul kadınların yardımcısıydı. Yoksul kadınlar için hep mücadele ediyordu. Ben de bugün ona hem vefa borcumu hem de onun anısını yaşatmak adına burada, Amerika'dan çok uzak olan Van'da eşimin ismini taşıyan kilim atölyesinin açılışındayım. Çocuklarım ve ailem adına öncelikle bu binanın açılışına büyük katkı ve destek sunan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Ergüneş ve Murthy, "Canan Gürman Murthy Kilim Atölyesi"nin açılış kurdelesini kesti. Binada incelemelerde bulunan Ergüneş ve Murthy, kilimlerin yapımı ile ilgili kadınlardan bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim