Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği (VASİKAD) Başkanı Özge Burak Değer, yeni hedeflerini belirlemek üzere üyeleriyle değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

VASİKAD yönetim kurulu ve üyeleri Van-Şişli Öğretmenevi toplantı salonunda değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Derneğe yeni katılan üyelere rozet takdimi yapılarak derneğin vizyonu, misyonu, değerleri, hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların ekonomiye de eşit katılımını hedefleyerek yola çıktıklarını dile getiren VASİKAD Başkanı Özge Burak Değer, kadına inanan ve imkânlarını bu yönde kullanmak isteyenlerin bir araya geldiği, kadınların destek alabileceği bir platform hedeflediklerini vurguladı. İş hayatına atıldığı ilk günden beri fikirleri sürekli çürüten, karamsar düşünen, “ben yapamam” diyen insanlardan çok sürekli fikir üreten, planlayan, yeni yollar açan başaramasa bile deneyen insanlarla beraber olmanın faydalarını gördüğünü diyen Burak Değer, “Şimdi çok şanlıyım ki yenilikçi, girişimci ve durmadan üreten birbirinden değerli yönetim kurulundaki arkadaşlarımla geleceği planlıyoruz” dedi.

 

"KENDİNE İNANAN KADINLAR VASİKAD ÇATISI ALTINDA"

Güçlenen ve gelişen ekonomide kadının katkısı yadsınamaz diyen VASİKAD Başkanı Özge Burak Değer, ”Bölgesel ve ulusal anlamda kadını ekonomik hayatta dinamik bir unsur haline getirmek, girişimciliğini arttırmak, üretimine pazarlar bulmak ve en önemlisi meslek edindirerek kadınların istihdamına yönelik çalışmalar yaparken kadının önce kendine inanacağına sonra dayanışma ruhu içerisinde kenetlenerek üreteceğine ve ekonomiye katılacağına inancımız tam” dedi.

 

"HEDEFLERİMİZ BÜYÜK"

Derneğin hedeflerini bir sunumla üyelerle paylaşan Özge Burak Değer, önemli konuları başlıklar halinede üyelere aktardı. Özge Burak Değer, derneğin hedeflerinde bahsederek,” Kadını, iş dünyası ve girişimcilik ortak zemininde bir araya getirmek; kadınlara yönelik kültürel, sosyal etkinlikler ve iş programlarıyla ülkemize ve kadınımıza faydalı olmak. Kadınların iş dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmak. Kadınların ülke ekonomisine katkılarını arttırmak amacıyla projeler üretmek. Yatırımcılara bilgi, tecrübe, eğitim gibi destekler sağlayarak kadın girişimci sayısını arttırmak. Engelli çocuk, genç ve kadınların sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve yaşam sorunlarının temelden çözümüne çareler aramak engelli vatandaşlara hizmet veren kişi ve kuruluşlara destek vermek, İş kadınları ve istihdam edilen kadınların kişisel, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmaktır. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyiş sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak. Kadın girişimci ve işletmelerin genel sorunlarını saptamak ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde bu sorunlara kesin kalıcı çözümler bulmak. Üyelerimizin iç ve dış pazarda güvenli ve kazançlı ticaret yapabilmesi için gerekli çevrelerin, ortamların oluşturulmasına katkı sağlamak. Ulusal ve uluslararası alanda STK’lar ile işbirliği içerisinde toplumun ekonomik sosyal kültürel alanlardaki sorunlara yönelik projeler üretmek. Çevreye duyarlı yatırımlar gerçekleştirmede öncü olmak, yeni yatırımların çevresel etkilerini değerlendirerek çevrenin korunmasını, sağlıklı, güvenli ve çevreye duyarlı işletmelerin kurulmasını sağlamak. Yoksullukla savaş ve yoksulluğun yok edilmesiyle ilgili projeler geliştirmek ve bu tür projelerde ortak olarak yer almak" şeklinde dile getirdi.

Editör: TE Bilisim