Denizli'deki bir termal otelde dün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Ankara'da hayatını kaybetti.

 

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, fizik tedavi için gittiği Denizli'deki bir termal otelde dün böbrek yetmezliği ve tansiyon düşüklüğü nedeniyle aniden fenalaştı. İlk kaldırıldığı hastaneden ambulansla 11. Komando Tugay Komutanlığı'na götürülen Güzel, buraya indirilen ambulans helikopterle alınıp, Ankara Güven Hastanesine götürüldü.

 

Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir nakil beklediği bilinen 73 yaşındaki Hasan Celal Güzel, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

 

HASAN CELAL GÜZEL KİMDİR?

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel 1945 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Malatya'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler fakültesi mezunu olan Güzel, Devlet Planlama Teşkilatında uzman yardımcısı, uzman ve sektör sorumlusu olarak çalıştı.

 

24 Ocak 1980 ekonomik istikrar tedbirlerinin alınmasında önemli rol oynadı. 1983 yılında otuz sekiz yaşında Türkiye'nin en genç Başbakanlık Müsteşarı oldu. Siyasete 1986 yılındaki ara seçimlerde Anavatan Partisi'nden Gaziantep Milletvekili olarak girdi.

 

Turgut Özal Hükûmetinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcülüğü görevlerini üstlendi. 1987 yılı genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçildi. Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. 23 Kasım 1992'de Yeniden Doğuş Partisini kurdu ve Genel Başkan seçildi.

 

1998 yılında Cumhuriyetin 75'inci yıl dönümü münasebeti ile 5 ciltlik bir "Cumhuriyet", Osmanlı'nın 700'üncü kuruluş yıl dönümü için 12 ciltlik "Uluslararası Osmanlı Araştırması" ve 2002 yılında 21 ciltlik "Uluslararası Türkler" çalışmalarını gerçekleştirdi. Yeni Türkiye Araştırma ve Yayın Merkezini kuran Hasan Celal Güzel, demokrasi üzerine kitaplar da yayınladı.

Editör: TE Bilisim