ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ – İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arsası Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler, yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı.

‘YEŞİL ALAN OLSUN’ KAMPANYASI BAŞLATILDI

İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arsası Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya ya çok sayıda vatandaş destek verirken, imza kampanyası chage.org üzerinden imza toplanmaya başlandı.

“GELECEK NESİLLER ADINA BÜYÜK BİR TEHLİKE ARZ ETMEKTEDİR”

İmza kampanyasının başlatılmasının ardından Şehrivan Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Van Gölü Aktivistleri, eski devlet hastanesi alanın tekrar satışa çıkarılmasının kent kamuoyunda tepkiye neden olduğunu söyledi. Aktivistler, sosyal medyada başlatılan VanaSahipÇık htag ile çok sayıda paylaşım yapıldığı ve TT trend topik olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Vangölü Aktivistleri öncülüğünde başlatmış olduğumuz çalışmada hastane yerinin yeşil alan olarak halkın kullanımına uygun bir şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz. Kentteki vatandaşlarımızın sesine ses olmak istiyoruz. İlimizde gün geçtikçe betonlaşmanın artması nefes alacak alanların azalması gelecek nesiller adına büyük bir tehlike arz etmektedir” dedi.

HERKESİ İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ

Aktivistler son olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Van Gölü Aktivistleri olarak daha önce satışa çıkarılan alanla ilgili başlatmış olduğumuz çalışmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Özellikle satışın durdurulması ve bu alanın hazineye devredilmesi için atılacak adımlar ile ilgili sonuçlar alınıncaya kadar çalışma yürütmeye karar verildik. Geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz akşam buluşmaları devam edecektir. Bu konuyla ilgili ilk adım olarak imza kampanyası başlattık. chage.org sitesi üzerinden başlatmış olduğumuz imza kampanyası devam etmektedir. Bütün vatandaşlarımızı imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

2018 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarıldı. Satış listesinden çıkarılan arsa yakın bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılan duyuruda tekrar satışa çıkarıldı. Arsanın tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı.

İMZA ATMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim