ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ – İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arsası Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarıldı. 

2018 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarılmasının ardından tekrar satış listesine konularak satışa sunuldu.

DUYURUDA TEKRAR SATIŞA SUNULDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılan duyuruda;  Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Muğla, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van ve Yozgat illerinde toplam 4.367.296 metrekare büyüklüğündeki 252 arsayı satışa sunduğunu açıkladı. 

12 ARALIK TARİHİNDE MÜZAYEDE YAPILACAK

Yayımlanan duyuruda İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arsası da yer alıyor. Duyuruda arsayla ilgili bilgi verilirken, 12 Aralık 2019 tarihinde 24 ildeki 252 muhtelif nitelikli arsa müzayedesi yapılacağını duyurdu. 

“VAN'DAKİ STK'LARI VE TÜM İLGİLİLERİ #VANASAHİPÇIK 'MAYA DAVET EDİYORUZ”

Geçtiğimiz yıl arsanın satışa sunulmasının ardından tepki gösteren Van Gölü Aktivistleri, TOKİ tarafından arsanın tekrar satışa sunulmasına kayıtsız kalmayarak sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Van Gölü Aktivistleri resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Daha önce satışı durdurulan Van Devlet Hastanesi eski yerinin tekrar satışa çıkarılmış olduğunu öğrendik. Halkın nefes alabileceği birkaç yerden biri olan bu yer yeşil alan olmalıdır. Bu konu elzemdir. Van'daki STK'ları ve tüm ilgilileri #VanaSahipÇık 'maya davet ediyoruz” diye ifade etti. 

“ARSA’NIN HAZİNEYE DEVREDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Arsanın tekrar satışa sunulmasının ardından sosyal medyada tepki gösteren Van Gölü Aktivistleri, Şehrivan Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Van’daki kişi başına düşen yeşil alan normal büyükşehir illerin çok daha altında yer almaktadır. Yeşil alan bakımından düşük olan ilimizin betonlaşmasının önüne geçmek adına kent merkezinde yer alan az sayıdaki arsaların yeşil alan olmasını istiyoruz. Bu arsalardan biride satışa sunulan eski devlet hastanesi arsasıdır. İlimizdeki diğer ilçelere nazaran merkez ilçemiz olan İpekyolu’ndaki nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurursak yeşil alan bakımından yetersiz kaldığını görmek mümkündür. İnsanların nefes alabileceği yeşil alanların gün geçtikçe yok olduğunu ve betonlaşmaya doğru gittiğimizi görmekteyiz. Kentte nefes alabileceğimiz son alan olarak eski devlet hastanesi kaldı. Bu alanın satış listesinden çıkarılmasının ve hazineye devredilmesini talep ediyoruz” diye belirtti.

“ARSANIN TEKRAR SATIŞA SUNULMASI BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

Kent merkezinde yeşil alan olabilecek alanların sınırlı sayıda olduğunu ifade eden Aktivistler, Milli Eğemenlik parkı ve eski devlet hastanesi arsasının TOKİ’ye ait olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kent merkezinden olan iki arsa şu an TOKİ’ye aittir. Milli Eğemenlik parkı ve eski devlet hastanesi arsaları, bu mülkiyetlerin hazineye devri yapılmasını ve büyükşehir belediyesi eliyle insanların nefes alabileceği yeşil alan olarak değerlendirilmesi talep ediyoruz. Arsanın tekrar satışa sunulması bizleri derinden üzmüştür” dedi.

“BU SORUNU KALICI OLARAK ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUZ”

Daha önce arsanın satışa sunulduğunu yapılan tepkiler ve siyasi girişimler sonucu satış listesinden çıkarıldığını anımsatan Aktivistler, “Arsanın satışa çıkarılmasının ardından gönüllülerin tepkileri, STK’ların ortak çalışması ve siyasi girişimler sonucu satış listesinden çıkarıldı. Özellikle aktivistler olarak satışa sunulan arsayla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a arsanın yeşil alan olması yönünde dosya sunduk. Bakan Kurum, arsanın yeşil alan olmasına olumlu baktığını bizlere beyan etti. Van Gölü Aktivistleri olarak; Van halkının nefes alabileceği birkaç yerden biri olan bu yer yeşil alan olmalıdır. İlin başta STK 'ları olmak üzere vicdan sahibi sorumlu yöneticilerini ve milletvekillerini bu sorunu kalıcı olarak çözmeye davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim