ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ

Günay geçen ay yayımlanan, önsözüne "Türkiye'deki şehirleri bugünkü hliyle değil bütün tarihiyle öğrenmeye, anlamaya çalıştım. Nasıl daha güzel, daha korunmuş, daha gelişmiş olabilecekleri üzerine düşündüm uğraştım. Bu kitap bu öğrenme, anlama, koruma ve iyileştirme uğraşında aldığım notlardan, gözlemlerden aklımda kalanları içeriyor. Bu toprakları seven herkesin bilmesini istediğim şeylerden bazıları." diye başladığı "Sevgili Anadolu" kitabının imza günü sebebiyle Van AVM'de okurları ve sevenleriyle buluştu. CHP AK Parti ve daha birçok siyasi oluşum içerisinde görev yapmış daha sonradan 2007'den 2011'e kadar olan süreçte Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmış olan hukukçu, yazar Ertuğrul Günay bakanlık görevinin ardından bir süre milletvekili olarak görev yaptı ve 2013'te AK Parti'den istifa etti. 

Kültür ve Turizm Bakanı olduğu sırada Van'daki Urartu Müzesi'nin temellerini atan ve buyıl 10uncusu düzenlenecek olan Turizm Seyahat Fuarlarının ilkini Van'da başlatan Günay Van'a duyduğu ilgi ve sevgi ile de biliniyordu. Kitabının yayımlanmasının ardından ilk imza gününü Van'da gerçekleştiren Günay buradan da Van'ın kendisinde ne denli bir iz bıraktığının anlaşılabileceğini belirtti. Günay yaptığı açıklamalarda şu sözleri kullandı: "Van benim için çok başka bir anlam ifade ediyor. Bugün şehrin sokaklarında otelden AVM'ye kadar yürüyerek geldim. Oldukça modern bir şehir görünümüne kavuşmuş. Yıllar önce Kültür ve Turizm Bakanı iken temelini attığım Urartu Müzesi geçtiğimiz haftalar içerisinde açıldı. Biz yapımına başlarken 2012 yılında heralde Vanlıların 2 sene içerisinde bu müzeye kavuşacağını ümit ediyorduk fakat 7 yıl gibi uzun bir zaman aldı. Van doğal ve tarihi güzellikleriyle adeta yerinden fırlamayı bekleyten bir atı andırıyor. ama önce zincirlerini kırıp kent olarak siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kenentlenilmesi gerekiyor. Çünkü Van Turizm potansiyeli ve cazibesiyle bu işin merkezi haline gelecek, komşu ülkerlerin en uğrak noktası olacak bir önem arz ediyor." 

Bugün Van sokaklarında yürürken hayalinin bir gün eşi ve çocuklarıyla Van'da tatil yapmak olduğunu belirten Günay'ın konuşma esnasında gözlerinin dolması ise dikkatlerden kaçmadı. Günay yarın Akdamar Adası'nda gerçekleştirilecek olan ayine de katılım sağlayacak. 

Editör: TE Bilisim