Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde Van Valisi olan Münir Karaloğlu'ndan da Metin Feyzioğlu'nun bugün gündemi sarsan Van ile ilgili açıklamalarına cevap gecikmedi. Van'da 2011 yılında meydana gelen depremden sonra Van'da büyük işler başaran ve unutulmaz işlere imza atan eski Vali Karaloğlu o günlerde yapılanları hatırlattı.

Metin Feyzioğlu'nun Van'daki konteyner kentteki vatandaşlar ve depremzedeler ile ilgili açıklamalarını 'talihsizlik' olarak değerlendiren Karaloğlu yapılanlarla ilgili bazı bilgileri de paylaşarak olayın Feyzioğlu'nun belirttiği gibi olmadığını belirtti.

"BUNUN ADI TAHRİKTİR!"

Vali Karaloğlu twitter sayfası üzerinde yaptığı açıklamada bugün yaşananlar ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; "Van Depremi’nde yapılan çalışmalar, afet konusunda, tarihimizin en başarılı çalışmalarıdır. Hepsi, Başbakanımızın himayesinde yapılmıştır. Deprem konutları yapılıncaya kadar 175.000 depremzede 30.000 konteynerda olabilecek en iyi şartlarda misafir edilmiştir. 20.000 kalıcı konut bir yıl gibi rekor bir sürede tamamlanmış, hak sahiplerine teslim edilmiştir. Her afette, afeti fırsata çevirmek isteyenler vardır. Van'da, çok az sayıda da olsa depremi mülk edinme fırsatı görenler olmuştur. Sayın Feyzioğlu’nun bahsettiği 44 aile; SYDV’nin ‘kiranızı biz ödeyelim konteynerları boşaltın’ teklifini geri çeviren depremzedelerdir. Bu vatandaşlarımız, kendilerine yapılan telkinlerle, konteyner ikametlerini eyleme döndürmüş, hakları olmayan taleplerde bulunmaktadırlar. Milli başarımız olan bir mücadelenin, Sayın Feyzioğlu tarafından haksız bir talep nedeniyle karalanması kendisi açısından talihsizliktir. Bu talihsiz açaklama; devlet, hükümet,stk, özel sektör, sivil vatandaşlarımız eliyle yürütülen topyekün mücadeleyi bir nevi tahkirdir. Bu vesiyleyle, deprem döneminde başbakanımızın liderliğinde birlikte çalıştığımız 77 milyon vatandaşımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Depremde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımızı rahmetle ya'd ediyorum. Allah bir daha yaşatmasın."

KAYNAK: ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim