Van'da düğün malzemelerinin satıldığı Hz. Ömer Camii pasajı esnafı, yaşanan darbe girişinin işlerini olumsuz yönde etkilediklerini ancak düğün sezonu olmasından dolayı işlerinden memnun olduklarını ifade ettiler.

 

1982’den bu yana pasajda esnaf olduğunu belirten Necip Türkmen, “Bu pasajın ilk esnaflarındanım yaklaşık olarak 34 yıldır buradayım. Esnaf maalesef bu sene kötü günler yaşadı. Darbe kalkışmasının da etkisiyle işlerimiz düştü. Ancak sezondan memnunuz. Sadece burada düğün sezonu değil. Okul sezonu ya da yılın farklı dönemlerinde işler açılmaktadır. Genel anlam da işlerimiz iyidir. Burada düğün malzemesi satıldığından dolayı işlerimiz biraz daha hareketlidir” dedi.

 

 

"34 yıldır bu pasajda esnaflık yapıyor"

Geçmiş yıllarda işlerinin çok daha iyi olduğunu söyleyen Türkmen, “Geçmişte Van’da 4 tane pasaj vardı. Şimdi AVM’ler, yeni açılan iş merkezleri, giyim mağazaları gibi büyük işletmeler açıldığından dolayı pastadaki payımız küçüldü. Bunun yanı sıra işin ehli olmayan esnaf sayısı da arttı. Tüm bunlara rağmen işlerimiz hamd olsun il esnafının çoğuna göre çok daha iyidir” şeklinde konuştu.

 

 

"Darbe kalkışması bizleri de olumsuz yönde etkiledi"

Yaklaşık olarak 23 yıldır burada ağabeyleriyle dükkân işlettiklerini söyleyen pasaj esnafından Emrah Erkan ise, "23 yıla yakındır ağabeylerimle birlikte bu sektörde çalışıyoruz. Geçmişte Van'da en iyi iş yapan sektörlerden biri bizim sektörümüzdü. Şimdiler de düğün sezonu olmasından dolayı işlerimiz tekrar düzene girdi. Biliyorsunuz birkaç ay öncesine kadar işlerimiz durgundu. Darbe kalkışması tüm esnaf gibi bizleri de olumsuz yönde etkiledi. Ama çok şükür bunlar darbeyi başaramadılar. Darbe dönemlerinde insanlar dükkânlarını açamıyor ya da cuntacılar istedikleri gibi halkın malına el koyabiliyor. Ama çok şükür bu halk ve yönetim buna müsaade etmedi. İnşallah etmeyecektir” şeklinde konuştu.

 

 

"Düğün malzemelerine dair her şey var"

Pasajda düğün malzemelerine dair tüm çeşitlerin bulunduğunu ifade eden Erkan, “Bu pasajda düğün malzemeleri adına kınadan tutun da gelin çiçeklerine, yöresel kıyafetten tutun düğün süslerine kadar hemen hemen tüm malzemeler mevcuttur. Ayrıca giyim ve kundura da burada satılmaktadır. Geleneksel olarak yapılan düğünlerde vatandaşlarımız burada düğün alışverişini yapıyor. Ayrıca fiyatlarımız da oldukça uygundur” diye konuştu.

 

Düğün alışverişi yapan vatandaşlar ise bu hizmeti kendilerine sunan pasaj esnafına teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim