ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ/HAKAN İZGİ-   Hain darbe girişimi sonrası FETÖ’nün el konulan varlıklarından birisi olan ve Van Özel İstanbul Hastanesi olarak bilinen şehir merkezindeki devasa hastane 2 yıldır minimum kapasite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2016’da önce SGK’nın sözleşme imzalamadığı ardından da dönemin sağlık müdürünün kayyum olarak atandığı hastane Temmuz 2016’dan bu yana da  Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak hizmet veriyor. Fakat devasa hastanenin hem kısmi olarak hizmet vermesi hem de geleceği ile ilgili belirsizliği hem Van halkını hem de civardaki esnafı düşündürüyor. Bir taraftan FETÖ ile bağlantısı olmayan ortaklarının da yargı yoluyla hakkını aradığı hastane ile ilgili nasıl bir adım atılacağı belirsizliğini korurken bir taraftan da hizmet ile ilgili belirsizlik esnafın kafasını karıştırıyor. Civardaki onlarca eczane başta olmak üzere hastane ile dolaylı hizmet veren esnaflar durumun belirsizliğinden dert yanıyor. Hastanenin belirsizliği devam ederken hastane ile ilgili bir açıklama da Hüda-Par Van İl Başkanlığı’ndan geldi. Sürekli olarak Van esnafını ziyaret edip sorunlarını dinleyen parti yönetimi civarda yaptığı ziyaretlerden sonra aldığı şikayetler üzerine bu hastanenin belirsizliğinin bitmesi yönünde çağrı yaptı.

 

 

2015’teki hain darbe girişimi sonrası FETÖ’nün Türkiye genelindeki varlıklarına el konulması kapsamında Van’da da Van İstanbul Özel Hastanesi’ne el konulmuştu. 2016 yılı itibariyle SGK’nin anlaşma imzalamadığı hastane aynı yıl içerisinde Sağlık İl Müdürlüğü’ne devredilmiş ve bir süre kayyum ile idare edilmişti. Ardından da sağlık il müdürlüğü eliyle İpekyolu Ek Poliklinik binasına dönüştürülen hastane o tarihten bu yana da kısmi hizmet vermeye başlamıştı. O tarihten sonra defalarca gündem olan, durumu ile ilgili yargı kararları, ortakların hakları gibi çeşitli tartışma konuları olan Hastane bu kez de Hüda-Par’ın ziyareti ile gündeme geldi. Halen hizmete ek poliklnik olarak devam eden hastanenin durumu için bir çok defa çağrı yapan esnaflar bu kez de dertlerini Hüda-Par’lı siyasetçiler aracılığı ile duyurdu.

 

HÜDA PAR: İSTANBUL HASTANESİ ÇÖZÜM BEKLEYEN BÜYÜK BİR SORUNDUR!

 

Sürekli olarak kentteki esnaf ve tüccarları ziyaret eden ve zaman zaman bu ziyaretleri raporlaştıran partililer bu kez de eski İstanbul Hastanesi civarındaki esnafı ziyaret etti. Hüda-Par Van il Başkan yardımcısı Faruk Tasan ve beraberindeki heyet Urartu Sokağı esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Ziyarette tüm esnafın İstanbul Hastanesi ile ilgili talepleri dikkat çekerken Tasan, o ziyaretler sonrası açıklamalarda bulundu. Tasan, “Her hafta değişik iş sektörlerine yönelik yaptığımız ziyaretlerde esnafın sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Eski İstanbul hastanesi civarında bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik. Genel olarak hastanenin kapsamının çok altında çalıştığını, yeterli derecede hizmet vermediğini söylediler. Hastane mevcut kapasitenin çok üstünde bir hizmet vermeye elverişli iken atıl duruma düşmesi üzücüdür.”

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI ACİLEN BİR ÇARE BULMALI!

 

Tasan, bu konuda bakanlığın acilen müdahale etmesi gerektiğini vurgularken: “Esnaflarımızın verdikleri bilgilere göre hastane şuan eskiye oranla yüzde 10 hizmet verebiliyor. Hafta sonu kapalı olması, acil bölümünün olmaması, sabit doktor kadrosunun olmayışı ve diğer sorunlar. Her ne sebeple olursa olsun tam teşekküllü bir hastanenin kapsamının çok altında hizmet vermesi açıklanabilir bir durum değildir. Yetkililere defalarca iletilmesine rağmen sorun çözülmemiş. Sağlık bakanlığı acilen bu soruna bir çare bulmalı.” dedi.

 

 

BELİRSİZLİK ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ!

 

Hastanenin bu duruma gelmesinden sonra civarda adeta bir sessizlik yaşanırken o süreçten sonra bir çok esnaf kepenk kapattı. Ardından hastanenin yeniden faal olacağı haberiyle bölgede bir çok yeni işletme açıldı fakat kısmi olarak açılan hastanenin bu durumu buna rağmen esnafa yaramadı. Esnafın sorunlardan bunaldığını aktaran Tasan: “Belirsizlik esnafın belini bükmüş. Yetkililer tatmin edici açıklamalardan uzak, denetimler yetersiz. Tüm bu sorunlardan dolayı esnaflar bunalımdadır. Fırsatçılar istedikleri gibi piyasaya yön vermektedirler. Elektrik, su ve doğalgazdaki zamlar, doların azda olsa düşüşünden sonra fiyatların düşmemesi bunların hepsi sorun olarak karşımızda dağ gibi duruyor. Yetkililer gerçeklerle yüzleşmeli, halkın ve esnafın sorunlarını bizzat halk ve esnaftan dinlemeli.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim