Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (VESOB) Başkanı Muhittin Aydemir, 2015 yılındaki çalışmaları değerlendirdi. Başkan Aydemir esnafın sıkıntı içerisinde olduğunu ve bundan dolayı birçok esnafın terki ticaret verdiğini belirtti. 2015 yılı içerisinde, il genelinde 710 esnafın kayıt altına alındığını ifade eden Başkan Aydemir, aynı yıl içerisinde ise 383 esnafın ticareti bıraktığını söyledi.

 

‘KORSANI ORTADAN KALDIRACAĞIZ’

2015 yılı içerisindeki çalışmalarını değerlendiren VESOB Başkanı Muhittin Aydemir, enafın büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti. Aydemir, yaşanan sıkıntılardan dolayı esnafın ticaretten çekildiğini söyleyerek, “Umarım bundan sonra hiç bir esnafımız ticaret terkini vermez.” Dedi.
Başkan Aydemir, odalarına kaydı bulunmayan korsan esnaf sorununun ortadan kaldırılması için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirtti. İl genelinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Aydemir, birçok esnafa uyarılarda bulunduklarını ve bazıları için ise gerekli cezai işlemlerin yapıldığını anlattı.

 

‘ESNAF TİCARETTEN ÇEKİLİYOR’

Aydemir, “Sektörde yaşanan sıkıntılardan dolayı birçok esnafımız ticaret terkini verirken, vergisini veren diğer esnaflarımızın da aynı sorunları yaşamaması için çalışmalarımıza hız verdik. Kayıt dışı esnafa, ya bağlı bulunduğu odaya kaydını yaptırması, ya da bu işi terk etmesi gerektiğini iletiyoruz. Bu konuda ilimiz genelinde birliğe bağlı odalar, gerekli tüm denetimlerini yapıyorlar. 2015 yılı içerisinde şuana kadar 710 esnafımız kayıt altına alınırken, yılı içerisinde ise 383 esnafımız ticareti bırakmıştır. Yaşanan sıkıntılardan dolayı esnafımız ticaretten çekiliyor. Umarım bundan sonra hiç bir esnafımız ticaret terkini vermez. Çünkü piyasa çok durgun ve yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı esnaflar iş yapamaz haldeler" dedi.

Editör: TE Bilisim