Van’da henüz depremin izleri silinmezken daha bu sabah yine şiddetli bir depremin olduğunu bunun ise neredeyse 25 000’nci artçı arasında yerini aldığını görüyoruz. Esnafın, tüccarın, sanayicinin henüz kendini toparlayamadığı sıkıntıların daha da arttığı düşünüldüğünde geleceğe yönelik daha etkin nasıl bir çalışma yapılır bilinmez ama bilinen bir şey var oda Vergi borçları ertelenmez ve silinmezse çok büyük sıkıntıların olacağı aşikârdır.

 

Görevi devir aldığı günden beri çalışmalarını toplum yararına olacak her projede olma gayretini gösteren bu kez ise tüm Vanlıları yakından ilgilendiren Vergi borçları için yaptı. VAN TSO Başkanı Necdet Takva sosyal medya üzerinden verdiği mesajlarının birini #Vaniçinvergideterkinhaktır hasting ile dün akşam yaparak twitter de kısa zamanda etkileşim yaratmayı başardı. Hükümet tarafından, vergi borçları özellikle deprem sonrası büyük sıkıntı çeken esnafın, tüccarın ekonomik anlamda sirkülâsyonunun olmamasından kaynaklı olmak üzere ertelenmesine veya silinmesine yani geçmiş afetlerde uygulanan ‘Vergi Terkini’ Van için yasalaşmasına karar vermelidir. Van büyük bir afet yaşamış olup Hükümetin depremin hemen ardından neredeyse Başbakan’ın bakanlar kurulunu Van’da toplamasına ve Van’ın Vanlının yanında olacağını göstermiştir. Zaman kaybetmeden bu hızlılığın ‘Vergi Terkini’ konusunda da verilmesi gereklidir.

 

Başbakan Erdoğan’ın, Van sevdasını bilmekle beraber geç kalınmadan Vergi meselesine bir çözüm bulmalıdır. İnsani durum düşünüldüğünde, diğer deprem olmuş illerde yapılan uygulamanın Van için de uygulanmasının sağlanması gerekmektedir.Perişan halde olan,çek senetlerini döngü olmadığı için ödeyemeyen, borç yükü gün geçtikçe çoğalan esnafa, tüccara bir soluk verecek bu uygulamanın değişik sıkıntılara varmadan halledilmesi ve bu çabanın içerisine Van Milletvekillerinin hepsinin parti gözetmeksizin birlikte bu konu üzerinde buluşup beraber hareket etmelerinde yarar olacaktır.

 

Sehrivan Gazetesi olarak bizler de diyoruz ki; #Vaniçinvergideterkinhaktır

Editör: TE Bilisim