Van ESOB yönetimi esnafın sorunlarını tartışmak üzere bir araya geldi.

 

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi Van’da ekonomik sorun yaşayan esnafın sıkıntılarını tartışmak üzere bir araya geldi. Toplantıya Van ESOB Başkanı Muhittin Aydemir ile birlikte VESOB yönetim ve denetim kurulu üyelerinin de katılımı ile Erciş Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Erciş ilçesinde bulunan 4 meslek odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

SORUNLAR DİNLENDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Aydemir, burada düzenlenen toplantının asıl amacının Erciş ilçesinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların sorunlarını oda yetkililerinden dinlemek ve sorunları yerinde tespit etmek için toplandıklarını belirtti. Yurt genelinde olduğu gibi, Van’da da piyasalarda bir durgunluk yaşandığını söyleyen Aydemir, esnaf ve sanatkârların siftah dahi yapamadığını ve bu nedenle tükenme noktasına geldiğini dile getirdi. Aydemir, özellikle AVM’lere karşı tutunamayarak kan kaybeden her iş kolundaki esnafın kepenk indirmek zorunda kaldığını kaydetti. Yetkililerden küçük esnaf ve sanatkârlara yönelik özel tedbirlerin alınmasını isteyen Başkan Aydemir daha sonra toplantıya katılan Oda Temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

 

 Başlıklar halinde öne çıkan sorunlar ise şöyle sıraland: “Sayıları hızla artan AVM’lerin yerel esnafı mağdur ettiğini bu nedenle iş yapamadıklarını ve AVM’lerin Kent dışına çıkartılmalarını istediler.

Piyasalardaki canlılığın arttırılması için Hibe ve Faizsiz KOSGEB Kredi desteğinin devamını,

Kayıt dışı faaliyet gösteren ve haksız rekabet sağlayan iş yerlerinin kayıt altına alınmasını,

İlçenin eski canlılığına kavuşması için Kentsel Dönüşüm Projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini,

İstihdam sağlamak için Bölgeye yönelik SGK ve Vergi İndiriminin şart olduğunu, ayrıca, Tarım ve Hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini, Elektrik Kesintileri ve birçok konunun görüşüldüğü toplantıya katılım sağlayan tüm oda başkan ve temsilcilerine teşekkür eden Birlik Başkanı Aydemir, Bugün burada öne çıkan bu sorunları ilgili makamlara iletileceğini ve sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim