Van’da 6-7 Ekim’de yaşanan Kobani eylemlerinin ardından şehir merkezinde alınan güvenlik önlemleri esnafın tepkisine neden oldu. İş yerlerinin önüne park edilen panzer, TOMA ve polis araçlarından dolayı iş yapamadıklarını ileri süren esnaf dükkanlarının kepenklerini kapatarak tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan esnaf, polisin şehir merkezinden çıkmasını istedi.

KEPENK KAPATARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

Yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle iş yapamadıklarını belirten esnaf, “Yaklaşık 3 aydır dükkan önlerimize koca koca panzerler, TOMA’lar ve otobüsler park ediliyor. Yine kaldırım başı polisin olması insanları sokaklara ve caddelere girmesine engel oluyor. Biz 3 aydır burada iş yapamaz duruma geldik. Kiramızı ödeyemiyoruz. Hiçbir partiyle de alakamız yok. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Artık polisin buradan çıkmasını istiyoruz. Çünkü burada alınan güvenlik önlemleri abartılıyor. Adeta güç gösterisine dönüşmüştür.” Dedi.

GÖRÜŞME SONRASI KEPENKLER AÇILDI

Bir süre sokağı trafiğe kapatarak tepki gösteren esnaf daha sonra Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Görüşme sonrası esnaf araçların kaldırılacağı sözü alması üzerine tekrar iş yerlerinin kepenklerini açtı.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim