Van’da ramazan sokağı etkinlikleri kapsamında tasavvuf müziğin sevilen ismi Eşref Ziya Terzi, bir konser verdi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı iftar sofrası ve Ramazan Sokağı etkinlikleri tüm güzellikleriyle devam ediyor.

 

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Cumhuriyet Caddesi’ndeki Ramazan Sokağındaki 5 bin kişilik iftar yemeği ve sonrasında yapılan etkinlikler ilk gün heyecanında sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile start alan 17’inci gün etkinlikleri ortaoyunu, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve birbirinden eğlenceli çocuk oyunlarıyla sürdü. Oyunların ardından sahne alan tasavvuf müziğin sevilen ismi Eşref Ziya Terzi, seslendirdiği bir birinden güzel ezgiler ve ilahilerle Vanlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

Van’ı huzur dolu ve mutlu bulduğunu belirten Eşref Ziya Terzi, “Daha öncede Van’a gelmiş ve konser verme fırsatı bulmuştum. Yaklaşık 30 yıldır ezgi ve ilahi kültürüne hizmet eden biri olarak Van’ı çok güzel buldum. Van gelişmekte olan bir kent. Kayyumlarla da birlikte iyi bir atağa geçmiş gördüm. Sadece Van değil gitmiş olduğum diğer doğu ve güneydoğu illerinde de bu havayı görebiliyorum. Bir birliktelik var. İnsanlar iftardan sonra meydanlara çıkıyor. Kayyumların olduğu illerde gerçekten halkla güzel bir diyalog kurulmuş. Mesele anlatılmış şefkat kanadı açılmış. İnşallah bu huzur kardeşlik ortamı kalıcı hale gelir. Bu birliktelik hep devam eder. Ben bu güzel hizmetler için Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Burada olmak beni çok mutlu etti” diye konuştu.

 

 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlikleri imkanları doğrultusunda takip ettiğini söyleyen Ayşegül Yaşar, “Van’daki huzur ortamını Ramazanın bereketini burada hissedebiliyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Van’ımız bu etkinliklere bu huzura gerçekten hasretti. Bu benim buraya üçüncü gelişim. Burada ailemle iftarımızı açtık. Etkinliklere çocuklarımla birlikte katılma fırsatı buldum. Ezgi sanatçısı Eşref Ziya Terzi’nin konseri de muhteşemdi. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu huzur kardeşlik ortamı hep devam eder” dedi.

 

Editör: TE Bilisim