Van ve ilçelerinde ‘Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri’ devam ediyor.

 

VAN’IN GENÇLERİ KUTLU DOĞUMDA BULUŞACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle 22 kentte düzenlenecek olan "Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor" temalı etkinlik Van’da da düzenlenecek.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle 22 kentte düzenlenecek olan "Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor" temalı etkinlik, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sanatçı Eşref Ziya Terzi’nin konseri ile 18 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 16.00’da İpekyolu İMKB Fen Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenecek. Bu kapsamda Van'da 18 Nisan'da düzenlenecek etkinliğin açılışını Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yapacağı bildirilen açıklamada, "Programda Kur’an-ı Kerim okunacak, Salat-ü Selam okunacak ve gençlerin yakından tanıdığı ünlü sanatçı Eşref Ziya Terzi tarafından konser verilecek. Van'ın dışında Ankara, Tekirdağ, Kocaeli, Kütahya, Denizli, Samsun, Trabzon, Bingöl, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Çorum, Mersin, Batman, İzmir, Antalya, Elazığ, Bursa, Erzurum ve Konya olmak üzere toplam 22 ilde program gerçekleştirilecek" denildi.

 

ÖZALP’TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Özalp ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Kayakeser, İlçe Müftü Vekili Halid Kadirhanoğulları, öğrenciler ve öğretmeler katıldı. 3 Nisan İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, ilçe kurum amirlerine ve ilçe esnafına 40 Hadis Kartelası ile gül lokumu dağıtımıyla devam eden etkinliğin 14 gün süreceği belirtildi. Öğrencilerin hazırlamış oldukları hadisler ve sahabelerin sözleriyle süslenen sınıflarda kutlu doğum günlükleri açıldı.

 

EDREMİT’TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Edremit İlçe Müftülüğü’nce düzenlenen etkinliklerle Kutlu Doğum Haftası kutlandı.

 

Bahçevan Düğün Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Diyanet İşleri Başkanı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy, Van Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, Edremit Müftüsü Seyfullah Aruk, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden etkinlikte Kutlu Doğum ile ilgili slayt izletildi. İlahi dinletisinin ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, “Bizlerin icra ettiğimiz Kutlu Doğum programları, her yıl O’na biatlerimizi, kaliteli birer ümmet olacağımıza dair sözlerimizi yenileme mahiyetinde asrımızın ‘Akabe Biatları’ olmalıdır. Zaten O’na olan sevgimizi, sevdamızı ve aşkımızı ancak O’nun sünnetlerini hayatımızda uygulayarak göstermiş oluruz. Gerçek sevgide budur. O’nu sevmenin ölçüsünü bize O vermiş ve şöyle buyurmuştur, ‘Sünnetime tabi olan beni sevmiş olur, beni sevende cennette benimle beraberdir.’ Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; öğretmenine hayran olan bir öğrenci, öğretmeninin sözlerinden çıkmaz ve onun yolundan gider. Kainatın Efendisi de dünya okulunun öğretmeni ise bizim de O'nun talebeleri olarak O’nun yolundan gidip O'nun gibi olmamız gerekmez mi? Halbuki geldiğimiz noktada ümmetin haline baktığımız zaman; sabahlara kadar namaz kılmaktan topukları şişen Peygamberin, gece geç saatlere kadar televizyon ve internet başında oturup sabah namazına dahi kalkmayıp gündüz saat 11.00-12.00’lere kadar uyumaktan gözleri şişen ümmet haline geldik. Bu ve benzeri noktalardan hareketle Allah'a, Peygamber ve dinimize olan sevgimizin ne kadar gerçek bir sevgi olduğunu, bu sevgideki sadakat ve samimiyetimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy ise, "Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu verdiği konferansta; birlik ve beraberliğin önemine değinerek, farklılıklarımızın zenginliklerimiz olduğu vurgusunu yaptı. Daha sonra Edremit Müftülüğü ve Bahçevan Düğün Salon sahibi tarafından yapılan ikramlar ve dua ile program sona erdi.

 

BAŞKALE’DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Başkale Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi.

 

Başkale Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bayanlar tarafından düzenlenen kermesin açılışına Başkale İlçe Müftüsü Memet Zeki Serdaroğlu, İlçe Emniyet Amiri Umut Ünlütürk, DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kermes açılışında konuşan İlçe Müftüsü Serdaroğlu; Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun 1444. yılı münasebetiyle bugün kermes düzenlediklerini belirterek, “Hafta içi de etkinliklerimiz devam edecek. Bu sene kutlu doğumun teması Hz. Peygamber Efendimiz, din ve samimiyet. Kermesler bizim insanımızın kaynaşmasına, dayanışmasına ve yardımlaşmasına vesile oluyor. Bunun için biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Her kesimin her köyümüzün katkısı var kermese. Kermesimizin geliri de öncelikle camii ve öğrencilerimize gidecek” dedi.

Düzenlenen etkinlikte halka yönelik ilahi ve kaside dinletisi sunuldu. Doç. Dr. Abdurrahman Candan da katılımcılara bir konferans verdi. 

Editör: TE Bilisim