Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı "Evde Sağlık Bakımı Hizmetleri’nin çalışmaları devam ediyor. Sezon içerisinde 884 hastaya ulaşan ve sağlık hizmeti desteği sunan belediye, 2 ambulans ve 11 kişilik ekiple kentin her noktasına hizmet veriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Evde Sağlık Bakımı Hizmetleri, ameliyat sonrası bakım gereksinimi olanlar, uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, yeni doğum yapan annelere, tedavisi evde sürdürülebilecek hastalara, kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlara, aşılama ve laboratuar tetkikleri gibi hizmetleri evinde veya işyerinde almak isteyenlerden oluşan ihtiyaç sahiplerine hizmetlerini sürdürüyor. Ayrıca evden hastanelere ya da hastanelerden eve nakli gereken durumlarda da hastaların nakil ihtiyaçları karşılanıyor.

 

"EVDE BAKIMA İHTİYACI OLAN TÜM HASTALARA HİZMET VERİLİYOR"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’ndan evde sağlık bakımı hizmeti alanlar arasında ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar, Ortopedi ve Travmatoloji hastaları, kalp, damar ve hipertansiyon hastaları, hemipleji (felçli) hastaları, Onkoloji (kanser) hastaları, akciğer ve solunum hastaları, diyabet hastaları, Nöroloji hastaları, oksijen tedavisine ihtiyacı olan diğer hastalar, yeni doğum yapan anne ve bebekleri, bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve engelliler, yara bakımı, akıtma, infüzyon ve diğer kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç duyanlar, laboratuar tetkik ve test hizmetlerine ihtiyacı olan, evinde her türlü medikal ekipman ihtiyacı olan hastalar bulunuyor.

 

'2 AMBULANS VE 11 KİŞİLİK SAĞLIK EKİBİYLE KENTE HİZMET VERİLİYOR"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın Mart 2015’te başlatmış olduğu evde bakım ve nakil hizmetleri başta merkez ilçeler olmak üzere kentin her mahallesinde aralıksız olarak iki ambulans ve 11 kişilik sağlık ekibiyle hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ev ziyaretleri ve hasta tespiti çalışmaları yaparak tıbbi ve eğitim ihtiyacı olan ya da maddi olarak tıbbi malzemelerini temin edemeyen hastalara de gerekli yardımları yapıyor. Yapılan çalışmalarla Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından 7 ayda 227 kişinin evden hastanelere,154 kişinin hastanelerden eve, 7 kişinin hastaneler arası ve 38 kişinin il dışı olmak üzere toplam 449 kişinin ambulanslarla nakli yapıldı. Ayrıca bin ev ziyareti yapılarak 276 kayıtlı evde bakım hastası tespit edildi ve 184 kişinin evde bakımları yapıldı. 7 ayda toplam yapılan aktif uygulama sayısı 884 olarak gerçekleşti. Çalışmalarda yapılan tespitlerle ihtiyaç sahibi olanlara ise malzemeler dağıtıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın evde bakım hizmetleri ve nakil ihtiyaçlarından faydalanmak isteyen hastaların 0432 2221234 nolu telefondan kendilerine ulaşmaları da sağlandı.

Editör: TE Bilisim