ŞEHRİVAN GÜNCEL: MENDUH ÇALIŞKAN - Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde yaşayan, Hasar ailesinin evinin yanmasından dolayı mağdur oldu. Evlerinin yan tarafından bulunan tandır evinden dolayı evleri yanan aile ramazan ayında dışarda kaldı. Hasar ailesi yetkililerden barınacak bir ev ve malzeme desteği istedi.

 

EŞYALAR KULLANILMAZ HALE GELDİ

 

Yaşanan yangınla ilgili konuşan Arzu Hasar yangının evlerinin yan tarafından bulunan tandır evinden dolayı çıktığını söyledi. Hasar, “Bizim evimiz asma tavandı. Yan tarafta bulunan tandır evindeki ateşin asma tavanı tutuşturdu. Ardından çıkan yangın çıktı ve evimiz kül oldu. Kardeşlerimle birlikte yaşıyorum. Gün içinde kardeşlerim burada değildi. Yangında komşular imdadımıza yetişti ancak eşyalarımın hepsi yandı. Yangın sönmeyince itfaiye ekipleri geldi. Evdeki tüm malzemeleri yandı ve ev kullanılmaz hale geldi.” Şeklinde konuştu.

 

 

“BÖBREK HASTALIĞINI YAŞIYORUM”

 

Diyaliz hastası olduğunu söyleyen Hasar şunları söyledi: “Daha önce İstanbul Hastanesi’nde temizlikçi olarak çalışıyordum. Ancak FETÖ davasından dolayı hastane kapatıldı ve işsiz kaldım. Ardından soruşturmaların yapılmasından dolayı hiçbir yerde çalışamadım. Büyük mağduriyet yaşadım. Ben diyaliz hastasıyım. Bir böbreğimi kaybettim, diğer böbreğimde çürümeye devam ediyor. Hastalığın yanı sıra birde başıma bu gelince çok ciddi şekilde mağdur olduk.”

 

 

HASAR: DESTEK BEKLİYORUZ

 

Hasar, “Şu anda kalacak bir evimiz yok. Komşular kendi imkanıyla bir ev tuttu ve 1 aylık kirasını ödedi. Ancak bundan sonra ne olacağı belli değil. Şu anda ev var ancak bir tek parça eşyam yok. Çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Kışın annem ve babam yanıma geliyor. Ayrıca bir kız kardeşim var şu anda evde sadece o çalışıyor. Yetkililerden bize başımızı koyabileceğimiz ve ailemin de rahat edeceği bir yer bulmasını ve bize ev eşyası olarak destek vermelerini istiyorum.” Dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim