İskele Mahallesi'nde Zafer ve Bülent Özunca kardeşler, Van Gölü kıyısındaki evlerinin bahçesinde tekne imal ediyor. 24 yıldır sipariş üzerine çeşitli ebatlarda 30 balıkçı teknesi, gezi motoru yaptıklarını belirten Özunca kardeşler, işlerini geliştirmeye başladı. 2005 yılında Vanlı bir işadamına yat yaptıklarını anlatan Zafer Özunca, “Şimdi 15 metre boyunda yeni bir yat daha yapıyoruz. 100 bin lira harcayarak gövdesini tamamladık” dedi.

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü kıyısında evleri bulunan Zafer ve Bülent Özunca kardeşler, tersaneye çevirdikleri evlerinin önünde yıllardır göldeki balıkçılara tekne imal ediyor. Sipariş üzerine gezi motoru da yapan Özunca kardeşler, işlerini geliştirip yat yapmaya başladı. 2005 yılında sipariş üzerine Vanlı bir iş adamına kendi tasarladıkları bir yat yapan Özunca kardeşler, 9 yıl sonra yeni bir yatın yapımına başladı.

İNTERNETTE SATIŞA ÇIKARDILAR

Uzunluğu 15 metre olan yatı yapmaya 3 ay önce başladıklarını belirten Zafer Özunca zor şartlarda çalıştıklarını, ancak işlerini çok sevdiklerini söyledi. Özunca, “Bu yatı kendimiz tasarlayıp yaptık. Yatın gövdesini 100 bin liraya tamamlayabildik. Şimdi yaptığımız yatı sosyal medya ve internet üzerinden satışa çıkardık. Tek hayalimiz yaptığımız yatların Türkiye'nin denizlerinde yüzmesidir. Bizim burada böyle bir üretim yaptığımızı kimse bilmiyor. Pazarımızı bulabilirsek, atölyemizi daha da geliştirerek uygun fiyatlara yat yapabiliriz.” Şeklinde konuştu.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim